Kis kávétörténelem
Hogyan jutott a kávé Etiópiából Arábiába, majd holland, francia és spanyol kézre? Néhány izgalmas állomáspontját megosztjuk veletek. Aki nem hiszi, járjon utána! (x)
NosaltyHogyan jutott a kávé Etiópiából Arábiába, majd holland, francia és spanyol kézre? Néhány izgalmas állomáspontját megosztjuk veletek. Aki nem hiszi, járjon utána! (x)
NosaltyBrazil arabica kávé és mazsolás süti. Egy új ízharmónia. Bemutatjuk a Brazil Estate kávét, melyhez mazsolás édességeket készítettünk nektek. (x)
NosaltyMinitanfolyam arról, hogyan és milyen eszközzel készítsd el napi kávédat. Aki segít ebben: Gávris Iván, az Omnia kávészakértője. Légy saját kávéd "szakácsa"! (x)
NosaltyEgy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? Az Omnia segítségével egy újabb kávét mutatunk be nektek, és süteményeket is ajánlunk hozzá.(x)
NosaltyRövid vagy hosszú kávét? Tejjel vagy anélkül? Vajon melyik napszakhoz mely kávétípusok illenek? Szakértő véleményét még nem hallottad erről! (x)
NosaltyMi az, ami egy űrhajósnak a leginkább hiányzik az űrben? Bizonyára a család, a Föld, a barátok - és egy jó erős fekete.
adminReggel egy rövid presszókávé, délután egy hosszú sok tejjel. Mikor hogy esik jobban. De vajon ismered-e az összes kávétípust? Mi összegyűjtöttük őket egy csokorba! (x)
NosaltyEgy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
NosaltyMit tehetünk azért, hogy a környezetünk tolerálja a gyermekeinket nyilvános helyen? És mit várhatunk el a környezettől?
Miss LemonJó, a zsebünkben talán nem, de egy hongkongi cég kitalálta, hogyan ihatunk saját készítésű kávét, bármilyen messze is járjunk az otthonunktól vagy a kedvenc kávézónktól.
adminKíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?
adminLehet forrón vagy jéghidegen fogyasztani, finomabbnál finomabb süteményekben vagy pohárkrémekben enni, és igen hatékony csodaszer a konyhában is.
adminA kávét imádjuk, ehhez nem fér kétség, de vajon kinek jut eszébe a maradék kávézaccra is úgy gondolni, mint ami nem csak komposztként hasznosítható újra?
Országh KittiFelejtsd el az ébresztőd fülsiketítő hangját, ennek az új találmánynak hála, a kora reggeli ébredés sokkal kellemesebbé és aromásabbá válhat.
adminA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...