adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
66
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
600g paprika98 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
265
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
43.8g paprika7 kcal
-
14.6g cukkini2 kcal
-
29.2g paradicsom5 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
19
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 289.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1553 micro
Összesen
66
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 497 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 507 micro
-
β-karotin 3077 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 6213 micro
Összesen
265
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 751 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg paprika
-
1 közepes db cukkini
-
40 dkg paradicsom
-
1 kk kakukkfű
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy fej hagymát felaprítunk, egy óráig lesózva állni hagyjuk. Paprika, cukkini ugyanígy.
- Hideg edénybe tesszük először a hagymát, ami vizet eresztett állás közben. Ennyi folyadék nagyjából elég is a dinszteléshez. Lefedve felforrósítjuk, megkeverjük, és minimumra vesszük a lángot. Így lefedve hagyjuk párolódni!
- Kicsit odakaramellizálódik, ami a lecsónak külön jó, fincsi édes ízt ad. Ekkor jöhet rá a lesózott paprika, cukkini, alaposan átkeverjük, a hideg zöldségek felszedik a lekaramellizálódott hagymát.
- Rászórjuk a kakukkfüvet, így lefedve a rotyogástól ismét úgy 10 percig párolódik, aztán jöhet a paradicsom, azt az edényben sózzuk meg, ami megint odakaramellizálódott, felszedi a hideg és savas paradicsom. Még 5 perc, és kész!
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4053
- Feltöltés dátuma: 2015. december 14.
Ajánló
Elsősorban hasnyálmirigy -gyulladással élők számára ajánlom, de jól beilleszthető bármely emésztőrendszert kímélő diétába, fogyókúrába is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Mercédesz
3 recept
Pancreatitis-es (hasnyálmirigy-gyulladás) diétában zsír- és fűszerszegény ételeket szabad csak fogyasztani. Sokszor gondot okoz a legegyszerűbb, hétköznapi fogások elkészítése. Ha pontosan követed a leírást, így a lecsó is sikerülni fog! Általában az "igazi" lecsóhoz tesznek cukrot. Na most ebben se hozzáadott cukor, se semmilyen zsiradék nincs!