r
Nosalty Logó

Zsemle béka szendvicshez

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Zsemle béka szendvicshez
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    3260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra kockázzuk, és megfőzzük.Leszűrjük, egy krumplitörő segítségével pépesítjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kevéske langyos tejben.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük az áttört krumplit, a lisztet, a sót (ezt kicsit takarjuk be a liszttel, hogy ne érintkezzen majd az élesztővel), az olajat, a tejfölt, a felfutott élesztőt és a maradék tejet.
  4. Jól kidagasztjuk.
  5. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. Enyhén lisztezett felületre borítjuk. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre vágjuk.9 szép zsömlét formázunk.
  7. A 10. tésztát 18 egyenlő részre vágjuk, és ezekből pici golyókat sodrunk. Ezek lesznek a szemek. Érdemes kevés lisztet használni, hogy jól ragadjanak majd a békákra a szemek.
  8. Nagyméretű tepsit (38x30) kibélelünk sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb belerakjuk a zsemléket.
  9. Egy kis ecset végével (esetleg egy vékony fakanál is megteszi) 2 pici mélyedést készítünk a zsemlékre, majd ráhelyezzük az apró tésztadarabokat.
  10. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.
  11. Lekenjük vízzel.
  12. Előmelegítette sütőbe téve 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2207
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

A kihűlt zsemléket egy éles késsel kettévágjuk, de nem teljesen át. Megtöltjük ízlés szerint sonkával, salátával, zöldségekkel, sajttal. Legvégén pedig a békák szemét és orrát kialakítjuk egy-egy pötty majonézzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsemle béka szendvicshez
Andi80_ 380 recept

A Zsemle teknős szendvicshez után ismét egy állatos zsemle készült.  Maradt tegnapról kevés főtt étel, de fogyóban volt a kenyér, ezért döntöttem el, hogy zsemlét sütök, de nem ám hagyományosat, békásat.:-) A jól bevált Burgonyás szendvics zsemle receptet alkalmazva, a mennyiség felét véve, még kicsit kísérleteztem is, hisz elhagytam belőle a tojást. Így is finom, puha lett. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek alig győzték kivárni, hogy kellőképpen kihűljön, és megszülessenek a jószágok. A blogon még több kép, fázisfotó található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...