r
Nosalty Logó

Zöldteás teknősök

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldteás teknősök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Összesen 2232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    2532 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 2232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Elkészítés

Tangzhong

  1. A tejet és a vizet összekeverjük, hozzákeverjük habverővel a lisztet is, és elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett besűrítjük, míg olyan nem lesz, mint egy sűrűbb krém, majd félretesszük langyosra hűlni.

Tészta

  1. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, és belegyúrjuk a tangzhongot is.
  2. Letakarva egy órát kelesztjük.
  3. Mikor duplájára kelt, kicsit finoman átgyúrjuk, nyolc egyenlő részre osztjuk (lemértem mérlegen, hogy egyforma nagyságúak legyenek a teknősök).
  4. Hat adag tésztából golyót gyúrunk, amit tenyérrel aztán kicsit szétlapítunk, ebből lesznek a testek.
  5. A megmaradt két adag tésztából lesznek a fejek és a lábak. Egyik adagot hat felé vesszük, golyókat formálunk belőle, majd egyik végét kicsit megnyújtva a teknőctest egyik végére illesztjük úgy, hogy az elnyújtott rész legyen a nyaka, amit a test alá illesztünk.
  6. A másik megmaradt tésztarészt elosztjuk 24 apró kis részre, amiből kis hengereket gyúrunk, ebből lesznek az apó lábak, ezeket szintén a testhez tapasztjuk.

"Páncél"

  1. A vizet megmelegítjük. Az olajjal a csokoládét mikróban annyira megmelegítjük, hogy folyós legyen, majd ezt is a vízhez keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, míg sűrű masszát nem kapunk belőle.
  2. Hat egyenlő részre osztva kanállal elkenjük a teknősök hátán, mintha a páncélja lenne.
  3. Fogvájót vízbe mártunk, majd felcsípünk vele egy-egy szem fekete szezámmagot, és beszúrjuk vele a teknős fejébe, így sütés közben nem fog lepotyogni.
  4. 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük a teknőcöket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1437
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldteás teknősök
Évi néni 1830 recept

Meglepetésnek szántam, méghozzá olyannak, hogy gyerekek is szeressék. Mikor megláttam a Pinteresten, azonnal tudtam, hogy megsütöm. Kis gondban voltam, mert éppen költözés közepette támadt ez a vágyam. Sok dologról nem tudtam, hova pakoltuk el (és még most sem tudom), így hiába forgattam fel rengeteg zsákot, a matcha teámat nem találtam, így kompromisszumként megőröltem egy kis szálas zöld teát, hogy az íz azért érezhető legyen (bár tudtam, hogy a Matchát nem helyettesíthetem), és a tésztához pöttyintettem egy csepp jó minőségű ételfestéket, és máris ott sorakozott a sok zöld teknős a tepsiben. :-)

Hozzávalók

Tangzhong

Tészta

"Páncél"

Kiegészítők

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...