r
Nosalty Logó

Zöldspárgás-koktélparadicsomos omlett

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldspárgás-koktélparadicsomos omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    2811 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4621 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    2811 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4621 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk egy fazékban vizet, melybe beletesszük a cukrot és a citromot, hozzáadjuk a spárgákat. Kb. 10 percig főzzük, majd kivesszük és tányérra tesszük.
  2. Amíg a spárga fő, 1 ek olívaolajat felhevítünk, és elkezdjük benne fonnyasztani a paradicsomot.
  3. A spárgákból, miután kivettük, 5 szálat felszeletelünk, a többi félretesszük.
  4. A paradicsom, ha már kicsit megpuhult - enyhén ráncos lesz a héja -, hozzáadjuk a tojást, és beleszórjuk a feldarabolt spárgát.
  5. Amíg az omlett készül, a maradék 5 szál, egészben maradt spárgát a tányérra tesszük, és alaposan meglocsoljuk olívaolajjal.
  6. Ha kész az omlett, a tányérra tesszük, és melegen fogyasztjuk. Kb. 20 perc alatt elkészíthető vacsora.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 875
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

A spárgaszezon minden, csak nem unalmas. Ebből a kiváló zöldségből annyi mindent lehet készíteni, hogy nem is elég az idő rá, amíg kapható az árusoknál. Lehet leves, főétel, desszert, s még egy röpke vacsora is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...