r
Nosalty Logó

Zöldséges-rizses máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges-rizses máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1020 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3061 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    1441 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    7481 micro
Összesen 1567 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst ételízesítős vízben megfőzzük, a májakat megmossuk és felcsíkozzuk.
  2. Kevés olajon pirítjuk a májakat, majd adunk hozzá egy kis vizet, mikor kicsit elfőtte a levét, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót.
  3. Legyen alatta lé, tehát mindig adjunk hozzá vizet, ha esetleg nincs alatta. Ha a zöldborsó megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, akkor már csak kevés víz legyen alatta. Ízesítjük először egy kis pirospaprikával, majd sóval, borssal, majorannával.
  4. Ha a rizs megfőtt, hozzáöntjük a zöldséges májhoz. Jól összekeverjük és kész is. :)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 24257
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnál evett a Férjem először, és csodák csodájára ízlett. Kicsit másképp készítem, mint Anyukám és Férjemnek így a tökéletes. :) Ronda, de finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...