Zöldséges quinoa rakások
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1228
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 275 micro
-
β-karotin 1216 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7812.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 1444 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1487 mg
-
Nátrium 4448 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 487.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 434 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 2478 micro
-
β-karotin 10945 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10522 micro
Összesen
1228
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 318 micro
-
β-karotin 1403 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1349 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A quinoát átmossuk, és a forró vízben 10 perc alatt puhára főzzük fedő alatt. A vizet felszívja, és megpuhul.
- Közben a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, egy nagy serpenyőben megpároljuk fedő alatt. Deszkán összedaraboljuk.
- A sárgarépát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A korianderleveleket lecsipkedjük a szárról, durván összevágjuk. Félretesszük.
- Egy keverőtálban villával összetörjük a mozzarella felét. A megfőtt quinoa felét belekeverjük. Hozzáadjuk a spenótot. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, belekeverjük. Hozzáadunk egy kávéskanál sót, és borsot ízlés szerint.
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy tepsit papírral vagy szilikon lappal leterítünk. Golflabda nagyságú gombócokat formálunk, és a tepsire rakjuk. 15 perc alatt kisütjük.
- Egy másik keverőtálban összetörjük a második mozzarella adagot, hozzákeverjük a quinoa megmaradt felét, a lereszelt sárgarépát és összevágott koriander leveleket. Egy kávéskanál sóval ízesítjük.
- Papírral vagy szilikon lappal kibélelt sütőlapra golflabda nagyságú golyókat formálunk, és 15 perc alatt kisütjük.
- Melegen és hidegen is ízletes. Kihűlve dobozban, a hűtőben tárolható 3 napig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 908
- Feltöltés dátuma: 2016. május 24.
Ajánló
Sajnos túl puha ahhoz, hogy a szállítást túlélje, így piknikre, csomagolt ebédként nem ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Quinoa új formában, fűszerekkel és zöldségekkel feldobva. Köretként és vegán főfogásként is ideális.