r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben megsütjük (a legjobb, ha előző nap). Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk.
  2. A rozmaring leveleit összeaprítjuk, a kakukkfű leveleit lehúzogatjuk a száráról.
  3. Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel, sóval, a felaprított fűszernövényekkel és a tojássárgájával, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán négy hüvelykujjnyi rudat sodrunk belőle, és késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle.
  5. Lobogó, sós vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (ne egyszerre főzzük ki, hanem apránként, mert akkor nem hűti le a vizet, és nem ázik el).
  6. Egy serpenyőben olívaolajon megolvasztjuk a vajat, és a kész gnocchikat beledobáljuk, tetejére szórunk egy marék frissen aprított rozmaringot és kakukkfüvet, és rázogatva átforgatjuk rajta a tésztát.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7442
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból
Évi néni 1830 recept

Nagy kedvencem a gnocchi. Jól tudjuk, hogy öreg krumpliból illik csinálni, mert annak kisebb a folyadéktartalma, viszont több benne a keményítő, így kevesebb lisztet vesz fel. Kíváncsi voltam, hogy el tudom-e készíteni újkrumpliból is. Sikerült, sőt igen finom lett. Egy a titka, hogy teljesen ki kell hűteni a sütés után, és nagyon rövid ideig kell főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...