r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Zöldfűszeres gnocchi újkrumpliból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

412
Kalória
11.3g
Fehérje
59.6g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
118.8g
Víz
92.4g
Koleszterin
8.7g
Rost
4.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    356.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben megsütjük (a legjobb, ha előző nap). Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk.
  2. A rozmaring leveleit összeaprítjuk, a kakukkfű leveleit lehúzogatjuk a száráról.
  3. Az áttört krumplit összegyúrjuk a liszttel, sóval, a felaprított fűszernövényekkel és a tojássárgájával, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán négy hüvelykujjnyi rudat sodrunk belőle, és késsel 1,5-2 cm-es darabokat vágunk belőle.
  5. Lobogó, sós vízben addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére (ne egyszerre főzzük ki, hanem apránként, mert akkor nem hűti le a vizet, és nem ázik el).
  6. Egy serpenyőben olívaolajon megolvasztjuk a vajat, és a kész gnocchikat beledobáljuk, tetejére szórunk egy marék frissen aprított rozmaringot és kakukkfüvet, és rázogatva átforgatjuk rajta a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Nagy kedvencem a gnocchi. Jól tudjuk, hogy öreg krumpliból illik csinálni, mert annak kisebb a folyadéktartalma, viszont több benne a keményítő, így kevesebb lisztet vesz fel. Kíváncsi voltam, hogy el tudom-e készíteni újkrumpliból is. Sikerült, sőt igen finom lett. Egy a titka, hogy teljesen ki kell hűteni a sütés után, és nagyon rövid ideig kell főzni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!