r
Nosalty Logó

Zöldborsós-sajtos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
BPÉvike
Zöldborsós-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 613 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4210 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 1226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell-darabokat a sütés előtt 3-4 órával az olívaolajjal, a sóval, a borssal és a fűszerpaprikával jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A zöldborsót megtisztítjuk a héjától, majd megmossuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tepsit vékonyan megkenjük kókuszzsírral, majd egyesével belerakjuk a csirkemellfiléket, azok tetejére rászórjuk a zöldborsót, majd jó vastagon megszórjuk a sajttal. Sütés közben kétszer háromszor megforgatjuk a hússzeleteket, hogy mindenhol szép színe legyen.
  5. A sütés ideje alatt fogjuk a bébikukoricát, picit sózzuk és borsozzuk, majd a grillsütőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2961
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BPÉvike 7 recept

Szeretem az omlós csirkemellet zöldségekkel kombinálni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...