r
Nosalty Logó

Zöldborsós rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldborsós rizs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

574
Kalória
17.2g
Fehérje
100.9g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
277.9g
Víz
-
Koleszterin
16.2g
Rost
17.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1280 micro
  • β-karotin
    4417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5674 micro
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    959 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1367 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5119 micro
  • β-karotin
    17667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    22695 micro
Összesen 2293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A rizst jól megmossuk, és 1-2 órán át hideg vízben áztatjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát bő olajon egy kis vízzel megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük.
  4. Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel.
  5. Vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.)
  6. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük.
  7. Lassú tűzön néha megkeverjük, és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt.
  8. Ha kész, pár percig a fedő alatt állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Gyorsan elkészül. Az a legjobb benne, hogy nem száraz lesz, hanem szaftos. Azért kell bele a bő olaj és a 2 fej hagyma is. Lehet a rizst felönteni leves alaplével is vagy leveskockából készített alaplével, csak akkor vigyázni kell a fűszerezéssel. A borsó mennyiségét lehet növelni is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!