adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g zöldborsó648 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
2293
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
47.3g zöldborsó38 kcal
-
9.5g sárgarépa3 kcal
-
20.1g vöröshagyma7 kcal
-
17.8g rizs64 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
Összesen
135
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 277.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1280 micro
-
β-karotin 4417 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5674 micro
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2400.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1682 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 959 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1367 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5119 micro
-
β-karotin 17667 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 22695 micro
Összesen
2293
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1045 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1343 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg zöldborsó
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A rizst jól megmossuk, és 1-2 órán át hideg vízben áztatjuk.
- Az apróra vágott hagymát bő olajon egy kis vízzel megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük.
- Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel.
- Vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.)
- Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük.
- Lassú tűzön néha megkeverjük, és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt.
- Ha kész, pár percig a fedő alatt állni hagyjuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 15378
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Ajánló
Kitűnő köret sültek mellé, de önmagában is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyorsan elkészül. Az a legjobb benne, hogy nem száraz lesz, hanem szaftos. Azért kell bele a bő olaj és a 2 fej hagyma is. Lehet a rizst felönteni leves alaplével is vagy leveskockából készített alaplével, csak akkor vigyázni kell a fűszerezéssel. A borsó mennyiségét lehet növelni is.