r
Nosalty Logó

Zöldborsós csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ösztön Szerinti Anya
Zöldborsós csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

663
Kalória
29.2g
Fehérje
65.7g
Szénhidrátok
31.9g
Zsír
501.8g
Víz
109.2g
Koleszterin
13.8g
Rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3093 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    3011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    521 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18561 micro
Összesen 3978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A megmosott csirkecombokat bőrükkel lefelé az üveges hagymára fektetjük, és rá/köré tesszük a csirkenyakat is. Pár percig pirítjuk, közben óvatosan sózzuk (a füstölt szalonna is sós), bátran borsozzuk, és bőségesen megszórjuk pirospaprikával.
  2. Amikor a csirkecomb bőre kicsit megpirult, hozzáadjuk a gerslit is, összeforgatjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nekem ez most 4 bögrényi volt. Felforraljuk, majd kicsire mérsékelve a lángot fedő alatt főzzük.
  3. Amíg a hús és a gersli puhul, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a krumplit.
  4. Időnként ránézünk az ételre, és amikor a gersli többé-kevésbé puha, a krumplit is hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük.
  5. Amikor minden puha, hozzákeverjük a leszűrt, leöblített üveges borsót, és még néhány percig együtt főzzük a többi hozzávalóval. Kóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Ha mindent jól csináltunk, az ételünk egy szaftos, hosszú levű, gazdag ízű egytálétel lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Ez az egyik kedvenc receptem, amit anyukámtól tanultam, de ahogy mindig, most is módosítottam rajta picit. Az alaprecepthez (csirkeaprólék, krumpli, zöldborsó) gerslit is tettem, hogy még kiadósabb legyen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!