Zöldborsós csirke
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g csirke felsőcomb157 kcal
-
83g csirkenyak32 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
17g gersli59 kcal
-
120g zöldborsó97 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
500g csirkenyak193 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
100g gersli352 kcal
-
720g zöldborsó583 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
3978
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.8g csirke felsőcomb20 kcal
-
10.8g csirkenyak4 kcal
-
32.3g burgonya19 kcal
-
2.2g gersli8 kcal
-
15.5g zöldborsó13 kcal
-
3.2g füstölt szalonna21 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
21.6g víz0 kcal
Összesen
86
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 777.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 501.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 543 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3093 micro
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.4 g
Zsír
-
Összesen 191.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4664.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 2622 mg
-
Nátrium 642 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 3011 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 521 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 713 micro
-
Kolin: 582 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 3259 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18561 micro
Összesen
3978
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
50 dkg csirkenyak
-
1.5 kg burgonya
-
10 dkg gersli
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dl víz
Elkészítés
- A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A megmosott csirkecombokat bőrükkel lefelé az üveges hagymára fektetjük, és rá/köré tesszük a csirkenyakat is. Pár percig pirítjuk, közben óvatosan sózzuk (a füstölt szalonna is sós), bátran borsozzuk, és bőségesen megszórjuk pirospaprikával.
- Amikor a csirkecomb bőre kicsit megpirult, hozzáadjuk a gerslit is, összeforgatjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nekem ez most 4 bögrényi volt. Felforraljuk, majd kicsire mérsékelve a lángot fedő alatt főzzük.
- Amíg a hús és a gersli puhul, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a krumplit.
- Időnként ránézünk az ételre, és amikor a gersli többé-kevésbé puha, a krumplit is hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük.
- Amikor minden puha, hozzákeverjük a leszűrt, leöblített üveges borsót, és még néhány percig együtt főzzük a többi hozzávalóval. Kóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Ha mindent jól csináltunk, az ételünk egy szaftos, hosszú levű, gazdag ízű egytálétel lesz.
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6894
- Feltöltés dátuma: 2017. június 01.
Ajánló
Ez az étel akkor a legfinomabb, amikor zöldborsószezon van, és frissen szedett/vásárolt zöldborsóból készül. Akkor a krumplival együtt tegyük a többi hozzávalóhoz, és a főzési idő nem lesz hosszabb. Bográcsban is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ösztön Szerinti Anya
26 recept
Ez az egyik kedvenc receptem, amit anyukámtól tanultam, de ahogy mindig, most is módosítottam rajta picit. Az alaprecepthez (csirkeaprólék, krumpli, zöldborsó) gerslit is tettem, hogy még kiadósabb legyen.