r
Nosalty Logó

Zöldborsós csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Zöldborsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3093 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    521 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18561 micro
Összesen 3978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A megmosott csirkecombokat bőrükkel lefelé az üveges hagymára fektetjük, és rá/köré tesszük a csirkenyakat is. Pár percig pirítjuk, közben óvatosan sózzuk (a füstölt szalonna is sós), bátran borsozzuk, és bőségesen megszórjuk pirospaprikával.
  2. Amikor a csirkecomb bőre kicsit megpirult, hozzáadjuk a gerslit is, összeforgatjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nekem ez most 4 bögrényi volt. Felforraljuk, majd kicsire mérsékelve a lángot fedő alatt főzzük.
  3. Amíg a hús és a gersli puhul, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a krumplit.
  4. Időnként ránézünk az ételre, és amikor a gersli többé-kevésbé puha, a krumplit is hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük.
  5. Amikor minden puha, hozzákeverjük a leszűrt, leöblített üveges borsót, és még néhány percig együtt főzzük a többi hozzávalóval. Kóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Ha mindent jól csináltunk, az ételünk egy szaftos, hosszú levű, gazdag ízű egytálétel lesz.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6894
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 01.

Ajánló

Ez az étel akkor a legfinomabb, amikor zöldborsószezon van, és frissen szedett/vásárolt zöldborsóból készül. Akkor a krumplival együtt tegyük a többi hozzávalóhoz, és a főzési idő nem lesz hosszabb. Bográcsban is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós csirke
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Ez az egyik kedvenc receptem, amit anyukámtól tanultam, de ahogy mindig, most is módosítottam rajta picit. Az alaprecepthez (csirkeaprólék, krumpli, zöldborsó) gerslit is tettem, hogy még kiadósabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...