r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves vajas galuskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

219
Kalória
10.3g
Fehérje
35.2g
Szénhidrátok
4.8g
Zsír
494.9g
Víz
52.5g
Koleszterin
9.9g
Rost
11.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    6847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1979.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    10626 micro
  • β-karotin
    27389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    13470 micro
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A zsírt egy lábasba kanalazzuk, megvárjuk míg felmelegedik, majd hozzáadjuk a karikára felszelt répákat és a borsót, majd összepirítjuk őket.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól fedje a zöldségeket, majd hozzáadjuk félbevágva a hagymát és a fokhagymagerezdet. (Víz helyett használhatunk alaplevet is, ebben az esetben viszont ügyeljünk a fűszerezésre, valamint a hagymákat is elhagyhatjuk.)
  4. Fedjük le a levest, és főzzük 30 percig.
  5. Ez idő alatt készítsük el a galuskát. Egy kisebb tálkába szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojást, végül pedig a puha vajat.
  6. Fakanál segítségével keverjük jól össze a tésztát, ha szükséges pár csepp vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen összedolgozni.
  7. Amikor a levesnek már csak pár perc szükséges, halásszuk ki a belefőtt hagymákat, majd szaggassuk bele a galuskákat. Főzzük még őket együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Annak ellenére, hogy a zöldborsólevest mindig jól telepakoljuk finom zöldségekkel, a tésztát nem hagyhatjuk ki belőle, hiszen a frissen beleszaggatott vajas galuskától lesz igazán olyan mennyei, ahogyan gyerekként megszerettük. Még egy kis tejföl a tetejére, és máris minden kanállal a múltba repít vissza minket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!