Zöldborsóleves kicsit másként, óriásgaluskával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
63g zöldborsó51 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
5g jalapeño1 kcal
A rántáshoz
-
6g finomliszt20 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
250g zöldborsó203 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g jalapeño5 kcal
A rántáshoz
-
23g finomliszt82 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
910
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
29.7g zöldborsó24 kcal
-
19g sárgarépa7 kcal
-
23.8g burgonya14 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g jalapeño1 kcal
A rántáshoz
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
6.5g tojás8 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1161.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 136.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1253 micro
-
β-karotin 3279 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1741 micro
Összesen
228
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4647.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 3627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 546.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 5010 micro
-
β-karotin 13116 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6962 micro
Összesen
910
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 595 micro
-
β-karotin 1559 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db burgonya
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 kk só
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
A rántáshoz
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 kk fűszerpaprika
A galuskához
-
1 db tojás
-
3 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Ha mirelit borsót használunk, főzés előtt forrázzuk le vízzel (ez elveszi az esetleges, fagyasztás során keletkező mellékízt). A sárgarépát és a burgonyákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, a jalapeño paprikát és felengedjük vízzel. Sóval, vegetával és pirosarannyal ízesítjük.
- Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A levest berántjuk (1,5 ek lisztet 2 ek olajon világosra pirítunk, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük) és egy evőkanállal galuskát szaggatunk bele. (Galuska készítése: egy tojást, pici sót simára keverünk annyi liszttel, amennyit felvesz. Közepesen lágy legyen.)
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 37930
- Feltöltés dátuma: 2008. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A kicsit másként megkülönböztető jelző egyrészt onnan ered, hogy a petrezselyem, amiért a rántás készítésekor nyúltam (volna), kissé megfáradt, így ez kimaradt belőle, másrészt (a hagyományos recepttől idegen módon) került a levesbe burgonya és jalapeño paprika. Aki a tradicionális vonalat részesíti előnyben, hagyja el a burgonyát és a csípős paprikát, viszont fél csokor, apróra vágott petrezselymet dobjon a rántásba.