Zöld shakshuka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 446.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 8184 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18264 micro
Összesen
344
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2806.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 893.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1583 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 348 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 2276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 755 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 16369 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36528 micro
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1234 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2753 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát felkarikázzuk. A cukkinit vékonyabb csíkokra kaszaboljuk, a paprikát kockázzuk.
- Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rátesszük a hagymát, pár percig keverjük. Mehet rá a paprika, kb. 4 percig főzzük együtt.
- Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a friss oregánó leveleket.
- Addig főzzük, míg a zöldségek kicsit összeplöttyednek. Hozzáadjuk a spenót leveleket, és megvárjuk, míg ők is összeesnek. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük.
- Beleütjük a 2 tojást, és 2-3 percig kis lángon, letakarva főzzük. Elzárjuk a gázt, és még 5 percig lefedve hagyjuk, hogy a tojás biztos megfőjön. A tetejét morzsolt fetával és maradék petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16386
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 12.
Ajánló
Tehetünk bele bármilyen más, zöldes színű zöldséget is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A Közel-kelet lecsója, ezúttal zöld változatban.