r
Nosalty Logó

Zeppole – Szent József fánkjai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flora1205
Zeppole – Szent József fánkjai
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1861 micro
Összesen 2585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Először a sárgakrémet készítjük el. A tojásokat a cukorral verjük fehéredésig, rakjuk bele a lisztet. Közben a tejet felforraljuk a kikapart vaníliával, majd adjuk hozzá a tojássárgás keveréket. Gőz fölött addig keverjük, amíg jól besűrűsödik, annyira hogy egy kanálon rajta maradjon. Ha már elég sűrű, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztát készítsük el ezután. Melegítsünk egy mélyebb edényben 2,5 dl vizet, tegyük bele a vajat, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, gyors keveréssel tegyük bele a lisztet. Majd rakjuk vissza a tűzre, és pár percig még kavargassuk a keveréket. Hasonló lesz a tésztája, mint a képviselőfánknak. Öntsük ki egy tálba, és várjuk meg, míg langyos lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat is. Amikor már beledolgoztunk mindent és sima tésztát kapunk, rakjuk egy nyomózsákba, amire csíkos csövet helyezünk.
  3. Vágjunk ki sütőpapírból 8 cm-es négyzeteket. Kenjük be egy kis olajjal a lapokat, és a közepükre nyomjunk spirál alakban tésztakupacokat. Melegítsünk bőven olajat kb. 170 fokra egy sütőedényben, és a kis négyzet lapocskákról egy kés segítségével csúsztassuk bele a tészta halmokat. Egyszerre csak 3-4 adagot.
  4. Süssük közepes lángon, többször megforgatva, hogy szép egyenletes színt kapjanak. Szedjük ki a „fánkocskákat” konyhai papírtörlőre, itassuk fel a felesleges zsiradékot.
  5. Mindegyik tetejére nyomjunk krémet, és szórjuk meg porcukorral!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10818
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zeppole – Szent József fánkjai
Flora1205 15 recept

Minden húsvétkor elkészítem, de az év bármely napján tökéletes!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...