Zelleres-tejszínes burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A burgonyához
-
200g burgonya116 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
40g vaj287 kcal
A tejszínes öntethez
Összesen
804
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
A burgonyához
-
400g burgonya231 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
80g vaj574 kcal
A tejszínes öntethez
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 350.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
804
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 701.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 300 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 853 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1530 micro
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A burgonyához
- A megtisztított burgonyát 0,5 cm-es karikákra szeleteljük, a megtisztított zellergumót hosszában négy felé vágjuk és keresztben 2-3 mm-es darabokra szeleteljük.
- A felszeletelt burgonyát, a zellert a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük és elkezdjük sütni, közben sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és zöldhagymát. Lefedve és többször kevergetve addig sütjük, amikor a fakanállal már el tudjuk vágni a burgonyát (kb.: 12-15 perc).
- Közben összekeverjük a tejszínes öntet hozzávalóit.
- Az elősütött zelleres burgonya felét egy hőálló edénybe tesszük, rátépkedjük a sonka felét, ráöntjük a tejszínes öntet felét. Erre jön a zelleres burgonya, a sonka és a tejszínes öntet másik fele.
- Sütőben 20-25 percig sütjük úgy, hogy a tejszínes öntet átsüljön. Melegen salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4721
- Feltöltés dátuma: 2010. október 23.
Ajánló
A zelleres-tejszínes burgonyát gazdagíthatjuk sonkával, de nélküle is fogyaszthatjuk köretként és önálló ételként egyaránt. Önálló ételként salátával, de köretként is fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon megkedveltem a vajban sült zellert, ezért ebbe a rakott ételbe is - a burgonyával együtt - vajban elősütve került.