r
Nosalty Logó

Zelleres csemege uborka télire

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vnémarika
Zelleres csemege uborka télire
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felöntőléhez

Egy üveghez

213
Kalória
0.4g
Fehérje
51.9g
Szénhidrátok
0.1g
Zsír
442.9g
Víz
-
Koleszterin
290.1mg
Rost
50.8g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A felöntőléhez

Egy üveghez

Összesen 213 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A felöntőléhez

Egy üveghez

Összesen 1281 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A felöntőléhez

Egy üveghez

Összesen 41 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    5830 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 213 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    34979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    2657.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1281 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

A felöntőléhez

  1. Előbb elkészítjük a felöntőlevet: a vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, és a borként egy edényben összekeverjük.
  2. Egy erre a célra rendszeresített kefével jól lesikáljuk az uborkákat, jól megmossuk a zellerszálakat.
  3. A tiszta üvegek aljára lerakunk egy szál zellert, a borsot, a mustármagot, és a koriandermagot, majd belerakjuk az uborkákat. Ráöntjük a felöntőlevet úgy, hogy ellepje. Lezárjuk, és újságpapírba tekerjük az üvegeket egyenként.
  4. Egy edénybe (amit másra nem használunk, mert a papír egy kicsit megfogja) teszünk papírt, és beleállítjuk a papírba csomagolt üvegeket. Öntünk bele annyi vizet, hogy az üvegek tetejétől lentebb legyen kb. két centivel, és elkezdjük melegíteni. Amikor az uborka leve elkezd gyöngyözni az üvegben akkor lezárjuk, és a vízben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egyik évben későn sikerült elültetnem az uborkamagot, és így már akkor lett uborkám, mikor a kapornak se híre, se hamva nem volt a kertben. Ekkor jutott eszembe egy ismerős, aki zellerlevéllel tette el télire a csemege uborkát. Gondoltam, kipróbálom. Annyira jól sikerült, hogy azóta nincs olyan év, hogy ne legyen berakva zelleresen is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!