r
Nosalty Logó

Zebratorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS115 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zebratorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

465
Kalória
7.3g
Fehérje
55.9g
Szénhidrátok
24.2g
Zsír
35.4g
Víz
90g
Koleszterin
1.7g
Rost
26.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5077.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 4631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
  2. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként.
  3. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
  6. Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  7. A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Egyik legsikeresebb, legtöbbet elkészített torta a családban. Nem olyan bonyolult, igaz, az elején sokáig tartott a barna-fehér tészta kanalazgatása, de minél gayakrabban készítjük el, annál gyorsabban áll rá a kezünk. Tipikusan olyan édesség, amit többféleképpen ízesíthetünk. De vigyázat! Nagyon kiadós, nehéz étel után nem ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!