Zebratorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
4 kcal
-
37g finomliszt135 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
Összesen
465
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
125g víz0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
Összesen
4631
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
21.6g tojás27 kcal
-
19.6g porcukor76 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
16.7g napraforgó olaj147 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Összesen
363
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
465
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 241.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5077.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1107 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 1310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.5 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 354.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 90 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1291 micro
Összesen
4631
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
25 dkg porcukor
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
37 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
- Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként.
- A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
- Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
- Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 1307
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 207514
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 01.
Ajánló
A süti nyers térsztájába lehet dobálni meggyet, almát, csokidarabokat, vagy dió-mogyoró darabokat is, mindenhogyan nagyon finom! Ha nem kakaós tésztát szeretnénk, a kettéválasztott tészta egyik felébe kakaó helyett például darált mákot is szórhatunk, akkor pedig mákos zebratortát kapunk. Hogy mivel ízesítjük, annak csak az ízlésünk szabhat határt. Nem fogunk csalódni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik legsikeresebb, legtöbbet elkészített torta a családban. Nem olyan bonyolult, igaz, az elején sokáig tartott a barna-fehér tészta kanalazgatása, de minél gayakrabban készítjük el, annál gyorsabban áll rá a kezünk. Tipikusan olyan édesség, amit többféleképpen ízesíthetünk. De vigyázat! Nagyon kiadós, nehéz étel után nem ajánlom.