r
Nosalty Logó

Zebegényi szezámos stangli (hűtőben kelt)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Zebegényi szezámos stangli (hűtőben kelt)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A stanglikhoz

Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A stanglikhoz

Összesen 4417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A stanglikhoz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1852.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 884 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9260.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    7197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 4417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A stanglikhoz

Elkészítés

A stanglikhoz

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kimért lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. Hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a tejfölt. Jól összegyúrjuk.
  3. Liszttel szórt tálba tesszük pihenni, és betesszük a hűtőbe kb 50 percre.
  4. Kisebb adagokban kinyújtjuk kb 4-5 mm vastagságúra, enyhén lisztezett deszkán. Tetszőleges méretű csíkokra vágjuk, majd megsodorjuk.
  5. Sütőpapíros tepsibe tesszük, átkenjük tojással, szezámmaggal hintjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1169
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 14.

Ajánló

Az eredeti recept több hozzávalóból készül, és nem szezámmaggal.

Receptkategóriák

Ha időm engedi, nézem az „Ízőrzők” című műsort. Megtetszett ez a rúd, és elkészítettem. Azért is tetszett, mert elég összegyúrni, és több nap után is elővehető a hűtőből, el lehet készíteni bármikor. :-)))

Hozzávalók

A stanglikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...