Zaatar - török fűszer
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1190 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- Egy teflonserpenyőben alacsony lángona szezámmagot illatosra-aranybarnára pirítjuk, folyamatosan kevergessük egy fakanállal, vigyázva, oda ne kapjon.
- Miután a szezámmag kihűlt, egy mélyebb tálkában összkeverjük a kakukkfűvel és a szumákkal, majdbotmixerrel összezúzzuk.
- Légmentesen lezárva, sötét, száraz helyen3-4 hónapig eltartható.
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 20867
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Törökországi nyaralásunkon sokszor találkoztunk olyan hagymasalátával, amelyet egy igazán pikáns, ám általunk ismeretlen fűszerrel megszórva tálaltak a kebab mellé. Idegenvezetőnk elárulta, hogy ez a kissé fanyar, bordó színű fűszer a szumák, elsősorban az arab-török konyha sajátja. A törökök előszeretettel savanyítanak vele halételeket és salátákat, Iránban rizspiláfra kerül, az arabok sült bárányhúst ítesítenek vele, vagy a za'atar nevű fűszerkeverékbe teszik. Terveim között szerepel egy-két za'atarral készülő csemege kipróbálása, majd közzététele. Addig is néhány bevált mód az egyszerű felhasználáshoz: keverhetjük hummuszhoz, padlizsánkrémekhez. Kevés olivaolajjal elkeverve pasztát kapunk, mellyel aztán bármilyen arab pitakenyér, naan tetejét megkenhetjük sütés előtt. A minap pirítósra kenve (nagyon vékonyan) gusztálgattuk, és készült belőle alternatív körözött is, amihez 10 dkg túróhoz 1 csapott evőkanálnyi za'atart és csipet sót kevertem. Mindenesetre én beleszerettem már az illatába is.