r
Nosalty Logó

Vörösboros lecsós káposzta tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros lecsós káposzta tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    2392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 1151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    4785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2258 micro
Összesen 2300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    721 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát kicsit kicsavarjuk, egy edénybe tesszük, beletesszük a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet, és elkezdjük főzni.
  2. A hagymát aprítjuk, a paprikákat, paradicsomot daraboljuk.
  3. Egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk a szalonnát, üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük (a köménymag kivételével), és megfőzzük.
  4. Amikor a káposzta és a hús már puha, öntünk hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntjük és összekeverjük.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra a lecsós káposztából, teszünk rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1648
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy kicsit más, mint a megszokott lecsók, de finom. Érdemes kipróbálni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...