Vörösboros káposztasteak
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A steakekhez
-
375g vöröskáposzta93 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A steakekhez
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
Összesen
1784
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A steakekhez
-
69.2g vöröskáposzta17 kcal
-
7.8g lilahagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.6g aszalt szilva11 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.5g vörösbor10 kcal
Összesen
83
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 376.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2213 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
445
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2048.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 758 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1505.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1437 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 716 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 536 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 8853 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4118 micro
Összesen
1784
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
A steakekhez
-
1 közepes db vöröskáposzta
-
1 nagy db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g aszalt szilva
-
2 ek olívaolaj
-
100 g vaj
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 ml vörösbor
Elkészítés
A steakekhez
- A káposztát megmossuk, külső, csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd négy gerezdre vágjuk (mérettől függően lehet 6 is, a lényeg csak az, hogy mindegyiket egyben tartsa a torzsa egy része). A vágott felületeket bedörzsöljük sóval és borssal.
- Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a gerezdeket és nagy lángon mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk őket, nagyjából 5 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, lilahagymát és a fűszereket. Miután elolvadt a vaj, egy kanál segítségével meglocsolgatjuk a káposztákat vele, hogy átjárja őket a fűszeres íz. 5 perc kanalazás után az egészet nyakon öntjük a vörösborral, beletesszük az aszalt szilvát és sózzuk-borsozzuk az egészet ízlés szerint. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt teljesen puhára pároljuk a káposztákat.
- Ha a zöldség már puha, kivesszük az edényből. A megmaradt szószból kihalásszuk a zöldfűszereket, majd az egészet egy kis edénybe öntjük és botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. A káposztákat tetszőleges köretekkel és az aszalt szilvás mártással tálaljuk.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1061
- Feltöltés dátuma: 2023. november 06.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsmentes ünnepi és böjti ételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
A lehető legegyszerűbb módszerrel alkothatunk étterembe illő káposztasteakeket. A megfelelő köretekkel kísérve pedig nagyjából hasonlóan laktató lesz a zöldség, mint a hatalmas marhaszelet, csak nem fogja annyira megülni a gyomrunkat.