r
Nosalty Logó

Vörösboros káposztasteak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Vörösboros káposztasteak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 1784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A steakekhez

Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 445 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    716 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    8853 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4118 micro
Összesen 1784 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A steakekhez

Elkészítés

A steakekhez

  1. A káposztát megmossuk, külső, csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd négy gerezdre vágjuk (mérettől függően lehet 6 is, a lényeg csak az, hogy mindegyiket egyben tartsa a torzsa egy része). A vágott felületeket bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a gerezdeket és nagy lángon mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk őket, nagyjából 5 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, lilahagymát és a fűszereket. Miután elolvadt a vaj, egy kanál segítségével meglocsolgatjuk a káposztákat vele, hogy átjárja őket a fűszeres íz. 5 perc kanalazás után az egészet nyakon öntjük a vörösborral, beletesszük az aszalt szilvát és sózzuk-borsozzuk az egészet ízlés szerint. Fedő alatt nagyjából 20 perc alatt teljesen puhára pároljuk a káposztákat.
  3. Ha a zöldség már puha, kivesszük az edényből. A megmaradt szószból kihalásszuk a zöldfűszereket, majd az egészet egy kis edénybe öntjük és botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. A káposztákat tetszőleges köretekkel és az aszalt szilvás mártással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1043
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Vörösboros káposztasteak
Lakos Benedek 373 recept

A lehető legegyszerűbb módszerrel alkothatunk étterembe illő káposztasteakeket. A megfelelő köretekkel kísérve pedig nagyjából hasonlóan laktató lesz a zöldség, mint a hatalmas marhaszelet, csak nem fogja annyira megülni a gyomrunkat.

Hozzávalók

A steakekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...