r
Nosalty Logó

Vörösboros csirkemájpástétom

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
F. Bea
Vörösboros csirkemájpástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13196 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2393 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk az egyik vöröshagymát. A csirkemájakat is kisebb darabokra vágjuk, kb. 3 cm darabokra. Kacsazsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Vigyázzunk, meg ne égessük, elkeverjük, és máris mehet bele a máj, amivel még jól átforgatjuk. Ezután kb. 1,5 dl vizet adunk hozzá, nem többet, nem kell, hogy ellepje, mert a máj gyorsan megfő, és bele kell még számítanunk a lé mennyiséghez a bort is. Lefedjük, és hagyjuk így fődögélni.
  2. Amíg a májacskák főnek, felaprítunk egy egészen kicsi fej hagymát, vagy ha nincs kicsi, egy felet. Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani, nem csupán üvegesre, hanem kicsit tovább, hogy már barnuljon a széle, ehhez még hozzáadjuk a mézet. Így karamellizáljuk, majd miután lezártuk alatta a tüzet, nyakon öntjük a balzsamecettel, és átforgatjuk vele a karamellizált hagymát.
  3. Közben a májak már félig megfőttek. A "májpörköltünkhöz" hozzáadjuk a pikáns, balzsamecetes, mézes sült hagymát, borsozzuk, elkeverjük. Én ilyenkor szoktam a majorannát is beletenni, mert én úgy vettem észre, jobban kijön az íze, ha nem teszem bele rögtön a főzés kezdeténél. Ellenőrizzünk egy darab májat, hogy milyen a közepe. Ha már csak halványan rózsaszín, mehet hozzá a bor. Így főzzük még kb. 15 percig már fedő nélkül kis lángon.
  4. Először villával kezdjük összetörni a szaftos májat, mert nincs az a turmixgép, ami ebben az állapotában így elbírná, mivel olyan bő szaft nincs alatta. Mehet krumplinyomóval is. Így kapunk egy kissé darabos pempőt, amit már könnyedén ki lehet finomítani botmixerrel. Mixelés közben adagoljuk hozzá a sót ízlés szerint, és kóstolgatjuk. Ilyenkor még kicsit krémesebb, mint egy nagyüzemi májas, de ha kihűlés után hűtőbe tesszük, pár óra után keményebbé válik.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1092
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
F. Bea 1 recept

Szeretek improvizálni a konyhában a meglévő alapanyagokból. Többször készítettem már májpástétomot, de ez az legutóbbi különlegesen pikánsra sikerült a véletlen folytán, amit szeretnék veletek megosztani. Gyakran kapni áruházakban különleges ízesítésű pástétomokat, borosat, brandyset, stb. Így felbátorodva beújítottam én is, amit nem bántam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...