r
Nosalty Logó

Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    2334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    10016 micro
  • β-karotin
    24543 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 4710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy, magas falú serpenyőben 4 dkg vajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát (én kolozsvári füstöltet használtam), kissé megpirítjuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, s felöntjük a vörösborral. Erős lángon főzzük kb. 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a bor mennyisége is némileg csökkenjen.
  4. Közben egy másik serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát diónyi vajon körbepirítjuk. Ezt követően a zöldséges-vörösboros alapba helyezzük őket, s hozzáadjuk az alaplevet, a kakukkfüvet és a borsot. Kb. 40-45 percig főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az egész aszalt szilvákat, ezzel tovább főzzük kb. 7-8 percig.
  6. Kóstoljuk meg, ha sótlan, akkor ízlés szerint sózzuk (nem mindig kell, hiszen általában az alaplé és a szalonna is sós, óvatosan bánjunk a sóval).
  7. A végén még 4 dkg hideg vajat adunk hozzá, amelytől a mártás selymes, s egy kicsit sűrűbb lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1940
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Ajánló

Ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, akár ünnepi ízvilágú csirke vörösborban, melyet az aszalt szilva, a füstölt, húsos szalonna és a kakukkfű tesz ínycsiklandóvá. Míg fő, a konyha is ünnepi, igazi téli illatba burkolózik. Kiegészítésként ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...