Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
25g vaj179 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
125g száraz vörösbor103 kcal
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
Összesen
1178
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
135g vöröshagyma49 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
400g szárnyas alaplé28 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
Összesen
4710
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
3.4g vaj24 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g füstölt szalonna33 kcal
-
10.9g sárgarépa4 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
17g száraz vörösbor14 kcal
-
34.1g csirke felsőcomb64 kcal
-
13.6g szárnyas alaplé1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.8g aszalt szilva16 kcal
Összesen
160
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 82.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 296 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 2504 micro
-
β-karotin 6136 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
1178
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 161.2 g
Zsír
-
Összesen 328.6 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5073.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1889 mg
-
Nátrium 2334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1570.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3340 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 871 micro
-
α-karotin 10016 micro
-
β-karotin 24543 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1949 micro
Összesen
4710
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 341 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
1.5 db vöröshagyma
-
4 db sárgarépa
-
0.5 közepes db zeller
-
5 dl száraz vörösbor
-
8 db csirke felsőcomb
-
4 dl szárnyas alaplé
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg aszalt szilva
Elkészítés
- Egy nagy, magas falú serpenyőben 4 dkg vajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát.
- Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát (én kolozsvári füstöltet használtam), kissé megpirítjuk.
- Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, s felöntjük a vörösborral. Erős lángon főzzük kb. 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a bor mennyisége is némileg csökkenjen.
- Közben egy másik serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát diónyi vajon körbepirítjuk. Ezt követően a zöldséges-vörösboros alapba helyezzük őket, s hozzáadjuk az alaplevet, a kakukkfüvet és a borsot. Kb. 40-45 percig főzzük, míg a hús megpuhul.
- Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az egész aszalt szilvákat, ezzel tovább főzzük kb. 7-8 percig.
- Kóstoljuk meg, ha sótlan, akkor ízlés szerint sózzuk (nem mindig kell, hiszen általában az alaplé és a szalonna is sós, óvatosan bánjunk a sóval).
- A végén még 4 dkg hideg vajat adunk hozzá, amelytől a mártás selymes, s egy kicsit sűrűbb lesz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1950
- Feltöltés dátuma: 2016. november 24.
Ajánló
Ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pimkie
53 recept
Különleges, akár ünnepi ízvilágú csirke vörösborban, melyet az aszalt szilva, a füstölt, húsos szalonna és a kakukkfű tesz ínycsiklandóvá. Míg fő, a konyha is ünnepi, igazi téli illatba burkolózik. Kiegészítésként ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.