r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás-mandulás desszertgolyó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Era1980
Vörösáfonyás-mandulás desszertgolyó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A golyóhoz

A bevonáshoz

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A golyóhoz

A bevonáshoz

Összesen 2427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A golyóhoz

A bevonáshoz

Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 2427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

A golyóhoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A golyóhoz

  1. Az aszalt gyümölcsökre forró vizet öntünk, és félretesszük 15 percig.
  2. A vizet leöntjük róla, és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük.
  3. Az őrölt mandulát és kókuszreszeléket hozzátesszük. Egy falapáttal addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
  4. A masszából golyókat formázunk a tenyerünkben, kb. 3 cm-es méretben. Egy szilikonos lapra tesszük azokat. Nekem 25 golyó lett a fenti mennyiségből.

A bevonáshoz

  1. Az étcsokoládét apróra vágjuk. Hozzáteszünk egy evőkanál olívaolajat. A csokit megolvasztjuk, közepes hőfokon, vigyázva, hogy ne hevítsük túl.
  2. A golyókat megmártjuk a csokoládéban, megforgatjuk a szeletelt mandulában.
  3. A golyókat visszatesszük a szilikonos lapra, és hagyjuk dermedni a hűtőben.
  4. Dermedést követően tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 238
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 08.

Receptkategóriák

Vörösáfonyás-mandulás desszertgolyó
Era1980 21 recept

Egészséges édességre vágytam, és mivel karácsonyra egyik munkatársamtól aszalt vörösáfonyát, másik munkatársamtól étcsokoládét kaptam, ezt a receptet kreáltam belőle. Persze a desszertgolyókból nekik is vittem kóstolót.

Hozzávalók

A golyóhoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...