r
Nosalty Logó

Vörös bársony souffle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
La fée de cuisine
Vörös bársony souffle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

382
Kalória
8.2g
Fehérje
30.3g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
81.9g
Víz
202.7g
Koleszterin
1.2g
Rost
27.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 2291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A felfújtformákat vajjal kikenjük és kristálycukorral meghintjük.
  2. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Amíg olvad, kimérjük a 60 g cukrot, a tojásokat szétválasztjuk. A négy tojássárgáját a cukorhoz adjuk, és ehhez öntjük hozzá az olvadt csokoládét.
  3. Simára keverjük, majd 3 evőkanál tejet adunk hozzá, ezzel is jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, egy csipet sót és az ételfestéket is. Jól összedolgozzuk.
  4. Egy robotgép segítségével az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot. A kész habot három fázisban hozzáforgatjuk az olvasztott csokoládéhoz.
  5. Végezetül a tésztát a souffle formákba töltjük, majd egy tepsibe helyezzük a kis tálkákat, és 25 perc alatt készre sütjük. A sütő ajtaját a sütés végéig ne nyissuk ki, csak a 25 perc letelte után, tűpróbával teszteljük, hogy valóban jó-e a közepe.

A krémhez:

  1. Amíg sülnek a felfújtak, elkészítjük a krémet a tetejére. Egy robotgép segítségével felverjük a tejszínt, a tejfölt és a cukrot.
  2. Amikor az összes souffle megsült, hagyjuk 10 percig hűlni. A közepének be kell esnie. Ebbe a mélyedésbe töltsük a tejszínes krémet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezek a mutatós vörös bársony soufflék nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem egy ünnepi alkalom méltó desszertjei is. A souffle különlegessége a tetején lévő fehér, tejszínes-tejfölös krém.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!