r
Nosalty Logó

Vörös bársony souffle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Vörös bársony souffle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 2291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A felfújtformákat vajjal kikenjük és kristálycukorral meghintjük.
  2. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Amíg olvad, kimérjük a 60 g cukrot, a tojásokat szétválasztjuk. A négy tojássárgáját a cukorhoz adjuk, és ehhez öntjük hozzá az olvadt csokoládét.
  3. Simára keverjük, majd 3 evőkanál tejet adunk hozzá, ezzel is jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, egy csipet sót és az ételfestéket is. Jól összedolgozzuk.
  4. Egy robotgép segítségével az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot. A kész habot három fázisban hozzáforgatjuk az olvasztott csokoládéhoz.
  5. Végezetül a tésztát a souffle formákba töltjük, majd egy tepsibe helyezzük a kis tálkákat, és 25 perc alatt készre sütjük. A sütő ajtaját a sütés végéig ne nyissuk ki, csak a 25 perc letelte után, tűpróbával teszteljük, hogy valóban jó-e a közepe.

A krémhez:

  1. Amíg sülnek a felfújtak, elkészítjük a krémet a tetejére. Egy robotgép segítségével felverjük a tejszínt, a tejfölt és a cukrot.
  2. Amikor az összes souffle megsült, hagyjuk 10 percig hűlni. A közepének be kell esnie. Ebbe a mélyedésbe töltsük a tejszínes krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1572
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ezek a mutatós vörös bársony soufflék nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem egy ünnepi alkalom méltó desszertjei is. A souffle különlegessége a tetején lévő fehér, tejszínes-tejfölös krém.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...