r
Nosalty Logó

Virslis kukucskálós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Virslis kukucskálós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1053 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    3447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 3161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra).
  2. Előmelegítjük a sütőt, sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kicsit megkenjük olajjal.
  3. Lisztezett munkalapon 40x30 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, majd az egész felületet megkenjük a tojás felével. Vízszintesen elvágjuk a tésztát, így két 40x15 cm-es téglalapot kapunk. Függőlegesen három egyenlő részre vágjuk a tésztát. Így 6 db téglalap alakú tésztát kapunk. Mindegyik közepébe egy-egy virslit helyezünk függőlegesen.
  4. Ízlés szerint mustárt vagy ketchupot nyomunk mellé, és sajtot szórunk rá.
  5. A "csomagolás" pedig a következő: a téglalap egyik hosszanti oldalát ráhajtjuk a virslire, majd ujjunkkal körben megnyomkodjuk, hogy a tészta jól összezáródjon. (Villa hegyével is megnyomkodhatjuk.)
  6. Egy virslis tésztát átrakunk az előkészített sütőlapra (utólag már nehéz átemelni!), és a tésztát a virslivel együtt bevagdossuk kb. 4 helyen úgy, hogy csak kb. 1 cm szél maradjon az egyik oldalon végig. A bevagdosott részeket felváltva kihajtogatjuk, egyet jobbra, egyet balra. (Az egyben hagyott 1 cm szél az egész alá kerüljön.)
  7. Megcsináljuk ezt a többi virslis tésztával is.
  8. Mindet lekenjük a maradék tojással.
  9. Megszórjuk a maradék sajttal, majd lilahagyma karikákkal díszítjük.
  10. Kb. 15 perc alatt sülnek szép pirosra az előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7289
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver kolbászos falatkáinak receptjét már régóta kedvelem: kevés munka, látványos végeredmény. Mikor megláttam ezt a kreatív vacsoraként népszerűsített receptet egy közösségi oldalon, azonnal megtetszett. Mivel leírás nem volt a képhez, Jamie előbb említett receptjét használtam hozzá. A "csomagolás" viszont más, ez teszi különlegessé ezt az egyébként roppant egyszerűen elkészíthető ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...