Virslis babsaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
pötyi64
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
794
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
3175
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2641.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 190.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 788 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
794
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.9 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10565.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 2209 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 1562 mg
-
Foszfor 2618 mg
-
Nátrium 3908 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 761.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3153 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
3175
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük.
- Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a szeletelt hagymát beledobjuk.
- Kb. ½ percig benne hagyjuk, átkeverjük, majd leöntjük a vizet róla. (Ezzel a módszerrel nem lesz hagymaízű utólag a szánk.) Félretesszük hűlni.
- A konzervbabot felbontjuk, leöntjük róla a levet, és egy nagyobb tálba kiborítjuk.
- Hozzáadjuk a virslit és a hagymát.
- Elkészítjük a salátalevet (ecet, citromlé, só, cukor, bors, víz), és ráöntjük.
- Finoman átkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 20970
- Feltöltés dátuma: 2011. március 11.
Ajánló
Önálló egytálételként vagy sült hús mellé javaslom köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
pötyi64
57 recept
Testvérem csinál gyakran babsalátát, gondoltam, én is kipróbálom egy kis változtatással.