r
Nosalty Logó

Virslis babsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pötyi64
Virslis babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 794 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10565.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    1562 mg
  • Foszfor
    2618 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3153 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a szeletelt hagymát beledobjuk.
  4. Kb. ½ percig benne hagyjuk, átkeverjük, majd leöntjük a vizet róla. (Ezzel a módszerrel nem lesz hagymaízű utólag a szánk.) Félretesszük hűlni.
  5. A konzervbabot felbontjuk, leöntjük róla a levet, és egy nagyobb tálba kiborítjuk.
  6. Hozzáadjuk a virslit és a hagymát.
  7. Elkészítjük a salátalevet (ecet, citromlé, só, cukor, bors, víz), és ráöntjük.
  8. Finoman átkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20930
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Önálló egytálételként vagy sült hús mellé javaslom köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Testvérem csinál gyakran babsalátát, gondoltam, én is kipróbálom egy kis változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...