r
Nosalty Logó

Világjáró narancskrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Világjáró narancskrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 5041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    287.4 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2738 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2739 micro
Összesen 5041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat felkockázzuk, és a nedves hozzávalókkal együtt a szárazakhoz adjuk, és szép, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk, a tésztát 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
  3. A tésztára sütőpapírt fektetünk, nehezéknek megszórjuk szárazbabbal vagy lencsével, és 10 percig elősütjük, hogy megszilárduljon. A nehezéket és a papírt eltávolítjuk, és visszatoljuk a tésztát még 15 percre a sütőbe. Ha nagyon barnul a széle, vegyük a hőfokot kicsit alacsonyabbra.
  4. A narancstöltelékhez kisebb főzőedényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, és lehúzzuk a tűzről. A cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a keményítőt, és elektromos keverővel alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a narancslevet, ezzel is összekeverjük.
  5. A tojáskeveréket az olvasztott vajhoz öntjük, és kis lángon besűrítjük, közben kézi habverővel (szinte) folamatosan kevergetjük. Ez eltart egy darabig, de legyünk türelmesek, és semmiképp ne vegyünk a lángot nagyobbra, nehogy rántotta legyen a krémünkből.
  6. A sütőt grillfunkcióra állítjuk, és közepes fokozatra előmelegítjük. Várunk egy kicsit, amíg a sütő felmelegszik, és a krém kihűl. Amikor ez megtörtént, a krémet a tésztára öntjük, rászórjuk a cukrot, a tortaszéleket alufóliával befedjük, és a cukrot a grill alatt karamellizáljuk (ez kb. 5-10 perc).
  7. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, jól szeletelni csak másnap tudjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5371
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Ajánló

Tejszínhab jól illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyönyörű, pitereceptekkel teli szakácskönybven találtam ezt a receptet. A nővérem nemrég költözött Berlinbe, és azért világjáró a pite, mert akkor sütöttem meg neki, amikor elmentünk őt meglátogatni, és a 10 órás kocsiút folyamán a Magyarországon készült pite áthaladt Szlovákián, megjárta Csehországot, és végül megérkezett Németországba, Berlinbe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...