Világjáró narancskrémes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2g vaj13 kcal
A krémhez és a tetejére
-
25g vaj179 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
19g narancslé9 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
19 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez és a tetejére
-
200g vaj1434 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
150g narancslé71 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
152 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
5041
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A krémhez és a tetejére
-
14.1g vaj101 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
10.5g narancslé5 kcal
-
16.2g cukor63 kcal
-
15.5g tojás19 kcal
-
8.4g tojássárgája27 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
354
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 287.4 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2469.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.3 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 464.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 460 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 1779 mg
-
Retinol - A vitamin: 2738 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 598 micro
-
β-crypt 283 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2739 micro
Összesen
5041
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
7 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 db tojás
-
1 ek víz
A krémhez és a tetejére
-
20 dkg vaj
-
1.5 dl narancslé
-
23 dkg cukor
-
4 db tojás
-
6 db tojássárgája
-
4 dkg étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat felkockázzuk, és a nedves hozzávalókkal együtt a szárazakhoz adjuk, és szép, sima tésztává gyúrjuk.
- Egy piteformát kivajazunk, a tésztát 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
- A tésztára sütőpapírt fektetünk, nehezéknek megszórjuk szárazbabbal vagy lencsével, és 10 percig elősütjük, hogy megszilárduljon. A nehezéket és a papírt eltávolítjuk, és visszatoljuk a tésztát még 15 percre a sütőbe. Ha nagyon barnul a széle, vegyük a hőfokot kicsit alacsonyabbra.
- A narancstöltelékhez kisebb főzőedényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, és lehúzzuk a tűzről. A cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a keményítőt, és elektromos keverővel alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a narancslevet, ezzel is összekeverjük.
- A tojáskeveréket az olvasztott vajhoz öntjük, és kis lángon besűrítjük, közben kézi habverővel (szinte) folamatosan kevergetjük. Ez eltart egy darabig, de legyünk türelmesek, és semmiképp ne vegyünk a lángot nagyobbra, nehogy rántotta legyen a krémünkből.
- A sütőt grillfunkcióra állítjuk, és közepes fokozatra előmelegítjük. Várunk egy kicsit, amíg a sütő felmelegszik, és a krém kihűl. Amikor ez megtörtént, a krémet a tésztára öntjük, rászórjuk a cukrot, a tortaszéleket alufóliával befedjük, és a cukrot a grill alatt karamellizáljuk (ez kb. 5-10 perc).
- Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, jól szeletelni csak másnap tudjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5371
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Ajánló
Tejszínhab jól illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy gyönyörű, pitereceptekkel teli szakácskönybven találtam ezt a receptet. A nővérem nemrég költözött Berlinbe, és azért világjáró a pite, mert akkor sütöttem meg neki, amikor elmentünk őt meglátogatni, és a 10 órás kocsiút folyamán a Magyarországon készült pite áthaladt Szlovákián, megjárta Csehországot, és végül megérkezett Németországba, Berlinbe.