Vidéki jérceleves Kodály módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2331
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
22.3g tyúk26 kcal
-
59.4g víz0 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
1.2g zeller0 kcal
-
5.3g fehérrépa3 kcal
-
0.7g vöröshagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g sűrített paradicsom0 kcal
Összesen
33
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 454.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1754 micro
-
β-karotin 4186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 165.3 g
Zsír
-
Összesen 127.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12292.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 9405 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 5450.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5399 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 21046 micro
-
β-karotin 50231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2882 micro
-
Lut-zea 1552 micro
Összesen
2331
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 313 micro
-
β-karotin 746 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 43 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított csirkét/tyúkot a hideg vízben feltesszük főni.
- Amíg felforr, megpucoljuk és hasábokra vágjuk a zöldségeket, de a gyömbért és a hagymát egyben hagyjuk (de azokat is megpucoljuk).
- Amint felforrt, leszedjük róla a habot, kis lángra vesszük alatta a tüzet, és hozzáadjuk a zöldségeket.
- Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a a paradicsompürét.
- Másfél-két órát főzzük nagyon lassú tűzön.
- Ha már nagyon puhának, megfőttnek ítéljük a húst, akkor kivesszük a levesből a gyömbért és a hagymát, a tyúkot feldaraboljuk, ha szükséges, a lét leszűrjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 5713
- Feltöltés dátuma: 2014. október 26.
Ajánló
Levesbetétnek én kis krumpligombócokat főztem hozzá, de cérnametélttel vagy bármiféle tészta nélkül is tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept eredetije a Zenei ki mit főz? című könyvből való. Sajnos az nem derül ki belőle, hogy ez a leves Kodály kedvence volt, vagy esetleg ő maga így készítette. Mindenesetre nagyon finom húsleves, sem a gyömbér, sem a sűrített paradicsom nem rontja el.