r
Nosalty Logó

Vendégváró virslis rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró virslis rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7957.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    5196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiolvadt leveles tésztát jó vékonyra és lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. A 9 db virslit kettévágjuk, és a téglalap tészta felét kirakjuk vele egyenlő távolságra egymástól, 4 oszlopban.
  3. Megkenjük tojássárgájával a virslik közötti tésztarészt, hogy tapadjon.
  4. Az üres oldalt ráhajtjuk a virslis oldalra, és a virslik közt lenyomogatjuk a tésztát úgy, hogy csak a virslik domborodjanak ki.
  5. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, és sóval, borssal és reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Késsel kettévágjuk a tésztát úgy, hogy 2 darab, 2-2 virslioszlopos tésztát kapjunk. Majd ujjnyi vastagra felszeleteljük, és tepsibe rakjuk őket. (Mivel a vajas tészta nem ragad le, nem kell kibélelni vagy kikenni a tepsi alját.)
  7. Előmelegített sütőben, takarékon kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2935
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Egy pohár spanyol borral, Sangriával kitűnő csemege, ha barátokkal töltjük otthon az estét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan én is megszállottjává válok a PaprikaTv-nek. Kedvenc szakácsnőim közé tartozik a modellből lett konyhatündér, Lorraine Pascal. Az ő kolbászos füzér receptje inspirálta a virslis rudakat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...