r
Nosalty Logó

Vendégváró virslis rúd

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vendégváró virslis rúd
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

834
Kalória
25.5g
Fehérje
44.3g
Szénhidrátok
61.1g
Zsír
79.7g
Víz
142.9g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7957.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    5196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

  1. A kiolvadt leveles tésztát jó vékonyra és lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. A 9 db virslit kettévágjuk, és a téglalap tészta felét kirakjuk vele egyenlő távolságra egymástól, 4 oszlopban.
  3. Megkenjük tojássárgájával a virslik közötti tésztarészt, hogy tapadjon.
  4. Az üres oldalt ráhajtjuk a virslis oldalra, és a virslik közt lenyomogatjuk a tésztát úgy, hogy csak a virslik domborodjanak ki.
  5. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, és sóval, borssal és reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Késsel kettévágjuk a tésztát úgy, hogy 2 darab, 2-2 virslioszlopos tésztát kapjunk. Majd ujjnyi vastagra felszeleteljük, és tepsibe rakjuk őket. (Mivel a vajas tészta nem ragad le, nem kell kibélelni vagy kikenni a tepsi alját.)
  7. Előmelegített sütőben, takarékon kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Lassan én is megszállottjává válok a PaprikaTv-nek. Kedvenc szakácsnőim közé tartozik a modellből lett konyhatündér, Lorraine Pascal. Az ő kolbászos füzér receptje inspirálta a virslis rudakat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!