Velencei csirkemáj Marcsitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2365
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
35g csirkemáj42 kcal
-
47.7g vöröshagyma17 kcal
-
10.5g vaj75 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
3.5g mazsola10 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1.1g balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
165
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 244.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4377 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 4364 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
591
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 178.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2944.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1752 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 977.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17506 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3065 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 17457 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
2365
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 1223 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
15 dkg vaj
-
4 ek olívaolaj
-
5 dkg mazsola
-
3 ek balzsamecet
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűkre szedjük.
- Serpenyőben a vaj kétharmadát mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj felével, rádobjuk a hagymagyűrűket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk zsályával, átforgatjuk az egészet. A zsályás hagymát lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, párszor megkeverjük.
- A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, aztán lehúzzuk a tűzről.
- Egy serpenyőben mérsékelt lángon összeolvasztjuk a maradék vajat és az olajat, majd sózás nélkül megsütjük a csirkemájakat. Amikor a máj megsült, a leszűrt mazsolát hozzáadjuk, erősítünk a lángon és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki.
- Tálalás előtt a megpuhult hagymát, fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, és rápúpozzuk a májra.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5274
- Feltöltés dátuma: 2011. december 29.
Ajánló
Polentával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Velencére gondolám, de nem volt itthon gondolám, így azt gondolám ki, hogy ezzel kedveskedek apának. Ízlett neki!!!