r
Nosalty Logó

Velencei csirkemáj Marcsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Velencei csirkemáj Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4364 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17506 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3065 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűkre szedjük.
  2. Serpenyőben a vaj kétharmadát mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj felével, rádobjuk a hagymagyűrűket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk zsályával, átforgatjuk az egészet. A zsályás hagymát lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, párszor megkeverjük.
  3. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, aztán lehúzzuk a tűzről.
  4. Egy serpenyőben mérsékelt lángon összeolvasztjuk a maradék vajat és az olajat, majd sózás nélkül megsütjük a csirkemájakat. Amikor a máj megsült, a leszűrt mazsolát hozzáadjuk, erősítünk a lángon és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki.
  5. Tálalás előtt a megpuhult hagymát, fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, és rápúpozzuk a májra.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5266
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Ajánló

Polentával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.        

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Velencére gondolám, de nem volt itthon gondolám, így azt gondolám ki, hogy ezzel kedveskedek apának. Ízlett neki!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...