r
Nosalty Logó

Velencei csirkemáj Marcsitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Velencei csirkemáj Marcsitól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

591
Kalória
23.6g
Fehérje
25.9g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
244.3g
Víz
511.9g
Koleszterin
3.2g
Rost
15.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4364 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17506 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3065 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűkre szedjük.
  2. Serpenyőben a vaj kétharmadát mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj felével, rádobjuk a hagymagyűrűket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk zsályával, átforgatjuk az egészet. A zsályás hagymát lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, párszor megkeverjük.
  3. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, aztán lehúzzuk a tűzről.
  4. Egy serpenyőben mérsékelt lángon összeolvasztjuk a maradék vajat és az olajat, majd sózás nélkül megsütjük a csirkemájakat. Amikor a máj megsült, a leszűrt mazsolát hozzáadjuk, erősítünk a lángon és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki.
  5. Tálalás előtt a megpuhult hagymát, fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, és rápúpozzuk a májra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Velencére gondolám, de nem volt itthon gondolám, így azt gondolám ki, hogy ezzel kedveskedek apának. Ízlett neki!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!