r
Nosalty Logó

Vegyes teasütemény Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Vegyes teasütemény Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    263.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.7 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 5627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a kevert linzert. A porcukrot a puha margarinnal, a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük, majd végül hozzákeverjük a lisztet.
  2. Nyomózsákból különböző formákat készítünk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha mazsolásat készítünk, még sütés előtt kissé belenyomjuk a tésztába.
  3. Megsütjük 200 fokon, tepsinként 6-8 perc alatt.
  4. Ha kihűltek a tésztadarabok, kettőt-kettőt összetölthetünk lekvárral. Bevonhatjuk vagy megspriccelhetjük az olajjal felmelegített csokival.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3930
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyes teasütemény Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Ritkábban szoktam készíteni, de ünnepek alkalmával, vagy vendégvárónak mindig megsütöm. Napokkal előtte is elkészíthető.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...