r
Nosalty Logó

Vegán tejbegríz datolyakaramellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Vegán tejbegríz datolyakaramellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

4459
Kalória
50.3g
Fehérje
117.6g
Szénhidrátok
455.1g
Zsír
763.1g
Víz
-
Koleszterin
29.6g
Rost
14.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 26761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    455.1 g
  • Telített zsírsav
    403 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 4459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.9 g

Zsír

  • Összesen
    2730.8 g
  • Telített zsírsav
    2420 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14210 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    193 mg
  • Magnézium
    2473 mg
  • Foszfor
    9946 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    103 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    178 mg

Víz

  • Összesen
    4578.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1927 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 26761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. Egy nyeles lábosban a búzadarát egy picit megpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, enyhén megsózzuk, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
  2. Hozzáadjuk az agavészirupot, a vaníliát, a citromhéjat, és ezekkel simára keverjük, majd szintén folyamatos keverés mellett besűrítjük. Végül hozzáadjuk a kókuszkrémet, amivel lazítjuk, és krémesítjük. Miután elértük a kellő állagot, kis tálkákba adagoljuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A datolyakaramellhez a datolyát annyi meleg vízzel felöntjük, ami nagyjából ellepi, hozzáadunk egy kevés agavét, és teljesen simára pürésítjük/turmixoljuk. Egy közepesen sűrű állagú, enyhén terülő krémet kell kapnunk.
  4. A kidermedt grízpuding tetejére kanalazunk a datolyakrémből, elegyengetjük, majd extrának megszórjuk gránátalmamaggal és/vagy pirított kókuszreszelékkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Gyermekkorunk kedvenc finomsága egy kicsit másként, közel-keleti beütéssel. A grízt kókusztejben főztük meg, ettől krémesebb lett, és kellemes kókuszos aromát is kapott. A tetejére datolyából készült "karamellt" tettünk, ami már önmagában mámorító, édes, krémes és karakteres, a savanykás gránátalmagakkal pedig kiegyensúlyoztuk az ízeket. Egy kiadós leves után másodiknak, uzsonnának vagy önálló desszertnek is kiváló!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!