r
Nosalty Logó

Vegán tejbegríz datolyakaramellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Vegán tejbegríz datolyakaramellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

4459
Kalória
50.3g
Fehérje
117.6g
Szénhidrátok
455.1g
Zsír
763.1g
Víz
-
Koleszterin
29.6g
Rost
14.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 26761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    455.1 g
  • Telített zsírsav
    403 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 4459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.9 g

Zsír

  • Összesen
    2730.8 g
  • Telített zsírsav
    2420 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14210 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    193 mg
  • Magnézium
    2473 mg
  • Foszfor
    9946 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    103 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    178 mg

Víz

  • Összesen
    4578.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1927 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 26761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. Egy nyeles lábosban a búzadarát egy picit megpirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, enyhén megsózzuk, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
  2. Hozzáadjuk az agavészirupot, a vaníliát, a citromhéjat, és ezekkel simára keverjük, majd szintén folyamatos keverés mellett besűrítjük. Végül hozzáadjuk a kókuszkrémet, amivel lazítjuk, és krémesítjük. Miután elértük a kellő állagot, kis tálkákba adagoljuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A datolyakaramellhez a datolyát annyi meleg vízzel felöntjük, ami nagyjából ellepi, hozzáadunk egy kevés agavét, és teljesen simára pürésítjük/turmixoljuk. Egy közepesen sűrű állagú, enyhén terülő krémet kell kapnunk.
  4. A kidermedt grízpuding tetejére kanalazunk a datolyakrémből, elegyengetjük, majd extrának megszórjuk gránátalmamaggal és/vagy pirított kókuszreszelékkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Gyermekkorunk kedvenc finomsága egy kicsit másként, közel-keleti beütéssel. A grízt kókusztejben főztük meg, ettől krémesebb lett, és kellemes kókuszos aromát is kapott. A tetejére datolyából készült "karamellt" tettünk, ami már önmagában mámorító, édes, krémes és karakteres, a savanykás gránátalmagakkal pedig kiegyensúlyoztuk az ízeket. Egy kiadós leves után másodiknak, uzsonnának vagy önálló desszertnek is kiváló!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!