r
Nosalty Logó

Szuperegyszerű mentes rizskoch

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Szuperegyszerű mentes rizskoch
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

913
Kalória
10.8g
Fehérje
95.5g
Szénhidrátok
57.3g
Zsír
273.7g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Rost
13.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 913 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A rizst egy nagyobb méretű, sűrű szemű szűrőbe öntjük, majd jó alaposan átmossuk, egy kis időre félretesszük.
  2. Egy közepes méretű edényben elkezdjük melegíteni a vizet és a kókusztejet. Ízesítjük a nyírfacukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliakivonattal és egy citrom reszelt héjával, majd összeforraljuk őket.
  3. A keverékhez hozzáadjuk az előzetesen átmosott és lecsepegtetett rizst és lassú tűzön kb. 15 perc alatt összefőzzük vele. Amikor a rizs már megpuhult, hozzáreszeljük egy citrom héját és jól elkeverjük.
  4. Az összeállt rizses keveréket egy hőálló, sütőpapírral kibélelt magasított tepsibe öntjük és szépen elegyengetjük. Ha nem akarunk sütőpapírt használni, akkor kenjük ki a tepsit vastagon margarinnal, egy keveset adhatunk a keverékhez is.
  5. Előmelegített 180°-os sütőben 25 percet sütjük, majd az utolsó 5 percre átkapcsolhatjuk felül sütésre, grill fokozatra, hogy a teteje szépen megpiruljon.
  6. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni. Felszeletelve, lekvárral a tetején, gyümölcsdarabokkal megszórva fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyors reggeli falatnak, főételnek, desszertnek, szinte mindennek megfelel egy szuper rizsfelfújt. Ez a recept minden jó tulajdonsága mellett ráadásként, tojás- és tejmentes, hogy a nap bármely szakaszában, bárki számára fogyasztható legyen. Emellett nyírfacukrot és csökkentett cukortartalmú lekvárt használtunk, amit könnyedén feldobhatunk friss gyümölcsdarabokkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!