Vegán csokis babka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Hankusz Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
6 kcal
-
31g növényi tej15 kcal
-
104 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g aquafaba0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
Csokis töltelék
-
23g étcsokoládé123 kcal
-
18 kcal
-
8g növényi tej4 kcal
Kakaós morzsa
-
54 kcal
-
9 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
Összesen
691
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
23 kcal
-
125g növényi tej59 kcal
-
416 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g aquafaba0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
Csokis töltelék
-
90g étcsokoládé491 kcal
-
72 kcal
-
30g növényi tej14 kcal
Kakaós morzsa
-
215 kcal
-
34 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
Összesen
2756
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
Kelt tészta
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
15.3g növényi tej7 kcal
-
7.1g tejmentes margarin51 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
7.4g aquafaba0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30.7g finomliszt112 kcal
Csokis töltelék
-
11g étcsokoládé60 kcal
-
1.2g tejmentes margarin9 kcal
-
3.7g növényi tej2 kcal
Kakaós morzsa
-
3.7g tejmentes margarin26 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
Összesen
338
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
691
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1661.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 850 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
2756
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
125 ml növényi tej
-
58 g tejmentes margarin
-
50 g cukor
-
4 ek aquafaba
-
1 kk fahéj
-
1 csipet só
Csokis töltelék
-
90 g étcsokoládé
-
1 ek tejmentes margarin
-
30 ml növényi tej
Kakaós morzsa
-
3 ek tejmentes margarin
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek finomliszt
Elkészítés
Kelt tészta
- Az instant élesztőt keverjük el a langyos növényi tejjel és tegyük félre egy picit.
- A konzerves csicseriborsó levét(aquafaba) szűrjük le és szintén tegyük félre.
- Egy nagyobb edénybe öntsük a felolvasztott margarint, cukrot, csipet sót, fahéjat és szép lassan kanalazzuk hozzá az aquafabát.
- Adjuk hozzá az élesztős növényi tejet is és keverjük el. Jöhet a liszt is és gyúrjuk össze a tésztát. Fedjük le és hagyjuk kelni egy órát melegebb helyen.
- Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra és kenjük meg a csokis krémmel.
- Tekerjük fel, mint a bejglit, majd hosszában vágjuk félbe.(ha félünk, hogy kifolyik a csoki, akkor előtte berakhatjuk a hűtőbe 15 percre)
- A két tésztát csavarjuk össze (fonjuk össze) és tegyük sütőpapíros kenyérformába. Takarjuk le és hagyjuk még kelni fél órát.
- Ezután szórjuk meg a morzsával és 180 fokon kb. 50-60 perc alatt süssük készre.
Csokis töltelék
- Az étcsokit olvasszuk fel és alaposan keverjük össze a felolvasztott margarinnal és növényi tejjel.
Kakaós morzsa
- Keverjünk össze mindent, és ha túl száraz mehet még egy kevés margarin, ha pedig túl nedves akkor szórjunk még hozzá lisztet. Olyan állagra törekedjünk, hogy morzsákat tudjunk formázni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2025. január 09.
Ajánló
Ízlés szerint lecserélhetjük a tölteléket más ízesítésre is. Ebből az adagból 1 babka lesz.
Hankusz Sára
172 recept
Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!