r
Nosalty Logó

Vegán csokis babka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
Vegán csokis babka egy tányéron
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta

Csokis töltelék

Kakaós morzsa

691
Kalória
11.5g
Fehérje
97.7g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
49.2g
Víz
1.8g
Koleszterin
5.8g
Rost
25.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Csokis töltelék

Kakaós morzsa

Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Csokis töltelék

Kakaós morzsa

Összesen 2756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Csokis töltelék

Kakaós morzsa

Összesen 338 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az instant élesztőt keverjük el a langyos növényi tejjel és tegyük félre egy picit.
  2. A konzerves csicseriborsó levét(aquafaba) szűrjük le és szintén tegyük félre.
  3. Egy nagyobb edénybe öntsük a felolvasztott margarint, cukrot, csipet sót, fahéjat és szép lassan kanalazzuk hozzá az aquafabát.
  4. Adjuk hozzá az élesztős növényi tejet is és keverjük el. Jöhet a liszt is és gyúrjuk össze a tésztát. Fedjük le és hagyjuk kelni egy órát melegebb helyen.
  5. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra és kenjük meg a csokis krémmel.
  6. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd hosszában vágjuk félbe.(ha félünk, hogy kifolyik a csoki, akkor előtte berakhatjuk a hűtőbe 15 percre)
  7. A két tésztát csavarjuk össze (fonjuk össze) és tegyük sütőpapíros kenyérformába. Takarjuk le és hagyjuk még kelni fél órát.
  8. Ezután szórjuk meg a morzsával és 180 fokon kb. 50-60 perc alatt süssük készre.

Csokis töltelék

  1. Az étcsokit olvasszuk fel és alaposan keverjük össze a felolvasztott margarinnal és növényi tejjel.

Kakaós morzsa

  1. Keverjünk össze mindent, és ha túl száraz mehet még egy kevés margarin, ha pedig túl nedves akkor szórjunk még hozzá lisztet. Olyan állagra törekedjünk, hogy morzsákat tudjunk formázni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!