Vegán amcsi rendőrfánk
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
fánktészta
-
30g szójatej16 kcal
-
6g nádcukor23 kcal
-
2 kcal
-
72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
85g napraforgó olaj0 kcal
díszítés
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
27 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
fánktészta
-
300g szójatej162 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
23 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
850g napraforgó olaj0 kcal
díszítés
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g fehér tortadara270 kcal
-
50g cukorgyöngy194 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
fánktészta
-
14.6g szójatej8 kcal
-
2.9g nádcukor11 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
4.9g tejmentes margarin35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
24.3g finomliszt88 kcal
-
41.2g napraforgó olaj0 kcal
díszítés
-
4.9g étcsokoládé26 kcal
-
2.4g fehér tortadara13 kcal
-
2.4g cukorgyöngy9 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2229.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.6 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 343.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 773 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 642 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
fánktészta
-
60 g nádcukor
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
100 g tejmentes margarin
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
10 dl napraforgó olaj
díszítés
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 ek cukor
-
2 teáskanál fahéj
Elkészítés
fánktészta
- A langyos szójatejhez keverünk egy evőkanál nádcukrot és az instant élesztőt. Lefedjük, és hagyjuk felfutni.
- Egy nagy tálban az olvasztott margarint kézi robotgéppel elkeverjük a nádcukorral, egy csipet sóval és a vaníliával, majd több adagban hozzákeverjük az élesztős szójatejet.
- Jöhet bele a süteményliszt 2-3 adagban. Amikor már túl sűrű a tészta, a habverőt spatulára válthatjuk.
- Amint minden liszt belekerült, és nagyjából összeállt a tészta, kezdődhet a dagasztás: ezt gézzel vagy kézi robotgépre szerelt dagasztókarral is elvégezhetjük. A lényeg, hogy addig dagasztjuk a tésztát, amíg szép fényes lesz.
- A megdagasztott tésztát áttesszük egy kiolajozott tálba. A tetejére is rákenünk egy pici olajat, így az nem fog kiszáradni. Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.
- A megkelt fánktésztát belisztezett felületre tesszük, kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából másfél centiméter vékonyra kinyújtjuk.
- Fánkszaggatóval vagy egy nagy és egy kicsi pogácsaszaggatóval (vagy akár poharakkal) kiszaggatjuk a tésztát. A maradékot újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk, amíg elfogy.
- A fánkkarikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lefedjük, és a duplájára kelesztjük.
- Amikor már majdnem készre keltek a fánkok, egy mélyebb tepsiben vagy lábasban hevíteni kezdjük az olajat. Ha van hőmérőnk, akkor 180 fokig hevítsük, ha nincs, akkor egy kis tésztadarabbal végezzünk próbasütést: akkor jó, amikor már felhabzik a tészta mellett az olaj.
- A megkelt fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük az olajban, majd papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
díszítés
- Az étcsokoládét tetszés szerint megolvasztjuk: mi most csak magában használtuk, a kétharmadát megolvasztva, a maradékot pedig az olvadt csokiban felolvasztva (ún. temperálás).
- A cukrot elkeverjük a fahéjjal, és egy kics tálkába tesszük, akárcsak a színes tortadarát és szórócukrokat.
- A fahéjas fánkokat egyszerűen csak meghempergetjük a fahéjas cukorban.
- A mázas fánkokat először megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd a csokis tetejüket meghempergetjük a színes cukorkákban.
- Végül fogyaszthatjuk is!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 10929
- Feltöltés dátuma: 2021. február 03.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A fánk nálunk leginkább a farsangi szezon dőzsöléséhez köthető édesség, amit ilyenkor azok is sütnek, akik évközben amúgy neki nem állnának. Szerencsére rengeteg fánkféléből választhatunk: szalagos, csöröge, cukros, töltött, égetett tésztás, és persze a középen lyukas, mázas, amerikai rendőrfánk, ami nem véletlenül kedvenc világszerte. Mi most egy ilyen mozis klasszikust készítettünk el vegán verzióban, a lehető legegyszerűbb módon. Így például nem bajlódtunk a sztenderd, íztelen, ételfestékes-porcukros mázzal, helyette olvasztott étcsokiba és színes tortadarába forgattuk rendőrfánkjainkat. Tojás és tejtermék nincsen benne, de ettől függetlenül egy egyszerű, élesztős kelt tésztáról van szó, amit ugyan kicsit időigényes begyúrni, keleszteni és szaggatni, meg hát olajszag is lesz a konyhában, de egyszer-egyszer megéri bevállalni, mert a bolti fánkokat bizony kenterbe veri. Ráadásul nincs is autentikusabb nasi kedvenc rendőrfilmjeink és -sorozataink mellé, mint egy színes, lyukas rendőrfánk!