adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
333g savanyú káposzta63 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
71 kcal
-
83g rizs298 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
454
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
1363
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
68.8g savanyú káposzta13 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
17.2g rizs62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2578 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 2206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 368.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
454
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7734.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 6619 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 849 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2957 micro
Összesen
1363
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
25 dkg rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
5 db babérlevél
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, megsózzuk és az olajon kis lángon, fedő alatt előpároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
- A savanyú káposztát egy gyümölcsmosó tálba öntjük, és átöblítjük (ha szükséges). A tálban hosszában és széltében is több helyen késsel átvágjuk. (Így nem kell vágódeszkán szenvednünk vele.)
- Ha a hagyma megpirult, felöntjük kb fél liter vízzel és befűszerezzük. Megszórjuk 1-2 tk pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és belerakjuk a 4-5 babérlevelet is. Ezután jöhet bele a káposzta. Annyi vízzel egészítsük ki, hogy a káposztát ellepje.
- Főzzük addig, amíg a káposzta majdnem megpuhul. Kóstoljuk meg a levét, és szükség esetén adjunk hozzá még a fűszerekből. Nem kell sajnálni, bátran használjunk mindenből.
- Ezután jöhet bele a rizs. Dobjuk rá, jól keverjük el és fedő alatt főzzük, amíg a rizs már majdnem jó, majd zárjuk le és hagyjuk, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.
- Tapasztalt szakácsnők a lé mennyiségéhez képest variáljanak a rizzsel. A lényeg, hogy a végeredmény ne legyen leveses, de ne is legyen száraz.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 31875
- Feltöltés dátuma: 2012. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
B-Cs
12 recept
Felénk a székelykáposztába rizst is tesznek. Én nagyon szeretem, de mindig kipiszkálom belőle a húst. Elgondolkodtam rajta, milyen lenne, ha szimplán kihagynám és végre én is jóízűen falatozhatnám, turkálás nélkül. A végeredmény nagyon tetszik nekünk. Az íze majdnem teljesen ugyanaz, mint a húsos verziónak, hiszen számomra mindig is a kömény, babérlevél adták az étel jellegzetes zamatát, illatát. Akiknek nagyon hiányzik egy kis husi, azok pár szelet apróra vágott kenyérszalonnán pirítsák meg a hagymát. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.