r
Nosalty Logó

Vega székelykáposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
B-Cs
Vega székelykáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7734.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    6619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2957 micro
Összesen 1363 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, megsózzuk és az olajon kis lángon, fedő alatt előpároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
  2. A savanyú káposztát egy gyümölcsmosó tálba öntjük, és átöblítjük (ha szükséges). A tálban hosszában és széltében is több helyen késsel átvágjuk. (Így nem kell vágódeszkán szenvednünk vele.)
  3. Ha a hagyma megpirult, felöntjük kb fél liter vízzel és befűszerezzük. Megszórjuk 1-2 tk pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, majorannával és belerakjuk a 4-5 babérlevelet is. Ezután jöhet bele a káposzta. Annyi vízzel egészítsük ki, hogy a káposztát ellepje.
  4. Főzzük addig, amíg a káposzta majdnem megpuhul. Kóstoljuk meg a levét, és szükség esetén adjunk hozzá még a fűszerekből. Nem kell sajnálni, bátran használjunk mindenből.
  5. Ezután jöhet bele a rizs. Dobjuk rá, jól keverjük el és fedő alatt főzzük, amíg a rizs már majdnem jó, majd zárjuk le és hagyjuk, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.
  6. Tapasztalt szakácsnők a lé mennyiségéhez képest variáljanak a rizzsel. A lényeg, hogy a végeredmény ne legyen leveses, de ne is legyen száraz.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 31875
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Felénk a székelykáposztába rizst is tesznek. Én nagyon szeretem, de mindig kipiszkálom belőle a húst. Elgondolkodtam rajta, milyen lenne, ha szimplán kihagynám és végre én is jóízűen falatozhatnám, turkálás nélkül. A végeredmény nagyon tetszik nekünk. Az íze majdnem teljesen ugyanaz, mint a húsos verziónak, hiszen számomra mindig is a kömény, babérlevél adták az étel jellegzetes zamatát, illatát. Akiknek nagyon hiányzik egy kis husi, azok pár szelet apróra vágott kenyérszalonnán pirítsák meg a hagymát. Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...