r
Nosalty Logó

Vasi parasztpecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Vasi parasztpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3318 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kisebb darabokra, és egy serpenyőbe téve felforrósított zsiradékon pirítsuk át. A hagymát is daraboljuk fel, és dobjuk a hús mellé. Tegyük rá a fűszereket (a paprikát, a majorannát, a borsot), sózzuk ízlés szerint.
  2. Öntsünk a hús alá egy pohárnyi vizet, és fedő alatt, lassú tűzön párolva főzzük puhára. Mikor a vizet elfőtte, akkor öntsük alá a bort.
  3. Amikor a hús megpuhult és zsírjára sült, akkor a májat apró csíkokra vágva keverjük a hús mellé. Reszeljük rá a fokhagymát, és 5 perc alatt pirítsuk át az egészet. Forrón tálaljuk petrezselymes krumplival körítve.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 19924
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Ajánló

Hétvégi ebédek, vacsorák klasszikus fogása lehet. Száraz vörösbort kínáljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasi parasztpecsenye
giuliettalupa 82 recept

Hagyományos húsétel a vidékünkről: nem igazán diétás, de a könnyű zöldsaláták mellé néha becsúszik egy-egy klasszikus, "fajsúlyosabb" fogás is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...