Vasárnapi tyúkhúsleves
4,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 kg tyúk
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db zeller
-
1 közepes db újhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
12 l víz
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
329
Kalória
23.8g
Fehérje
19g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
2679.5g
Víz
82.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
6.1g
Cukor
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g tyúk237 kcal
-
48g sárgarépa18 kcal
-
104g zeller38 kcal
-
18g újhagyma4 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
48g karalábé10 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
2400g víz0 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
329
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g tyúk1183 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12000g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1630
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
6.9g tyúk8 kcal
-
1.7g sárgarépa1 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
0.6g újhagyma0 kcal
-
0.3g vöröshagyma0 kcal
-
1.7g karalábé0 kcal
-
0.7g paradicsom0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0.7g paprika0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
83.3g víz0 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
10
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 2679.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1509 micro
-
β-karotin 4192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
329
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6064.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 1583 mg
-
Nátrium 3069 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 13397.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 1086 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 7545 micro
-
β-karotin 20960 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 4086 micro
Összesen
1630
kcal
- 1% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 93 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
10
kcal
Elkészítés
- A tyúkot jól megtisztítjuk.
- Hideg vízben alacsony lángon elkezdjük főzni. A habot le kell szedni, amikor elkezdi kiadni magából. Nagyon fontos, addig szedjük a habot, amíg látunk a leves tetején.
- Amikor már tiszta a lé, akkor jöhetnek bele a zöldségek. Ezeket bármilyen formában bele lehet tenni (hosszúkás, kocka, félbevágott...). A csokor petrezselymet felezzük el, és csak az egyik felét tegyük bele.
- Ahogy a zöldségek elkezdenek főni, az általuk keletkezett fehér habot is érdemes leszedni.
- Fűszerezés mindenképp a habok leszedése után történjen. Mehet bele 1-2 tyúkhúsleves kocka, 1 kanál delikát, 1-2 kanál só (igény szerint), 1-2 kiskanál bors (ízlés szerint).
- Amikor a hús puha (egy villát bele lehet szúrni) és a zöldségek is megfőttek (nem túlfőttek), akkor a zöldségeket külön tálba kiszedjük, külön tálaljuk a húst is. Mielőtt levennénk a tűzről, a maradék csokor petrezselymet beletesszük, és 2-3 percig hagyjuk puhulni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 120 perc
Ezt a húslevest szinte minden vasárnap elkészítem magamnak és a páromnak. Ha pedig egy két vendég betoppan, nincs, aki nemet mondjon egy kis húslevesre. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!