r
Nosalty Logó

Vasárnapi tyúkhúsleves

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vasárnapi tyúkhúsleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
23.8g
Fehérje
19g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
2679.5g
Víz
82.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
6.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 10 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    2679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1509 micro
  • β-karotin
    4192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6064.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    13397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1086 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    20960 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4086 micro
Összesen 1630 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 10 kcal

Elkészítés

  1. A tyúkot jól megtisztítjuk.
  2. Hideg vízben alacsony lángon elkezdjük főzni. A habot le kell szedni, amikor elkezdi kiadni magából. Nagyon fontos, addig szedjük a habot, amíg látunk a leves tetején.
  3. Amikor már tiszta a lé, akkor jöhetnek bele a zöldségek. Ezeket bármilyen formában bele lehet tenni (hosszúkás, kocka, félbevágott...). A csokor petrezselymet felezzük el, és csak az egyik felét tegyük bele.
  4. Ahogy a zöldségek elkezdenek főni, az általuk keletkezett fehér habot is érdemes leszedni.
  5. Fűszerezés mindenképp a habok leszedése után történjen. Mehet bele 1-2 tyúkhúsleves kocka, 1 kanál delikát, 1-2 kanál só (igény szerint), 1-2 kiskanál bors (ízlés szerint).
  6. Amikor a hús puha (egy villát bele lehet szúrni) és a zöldségek is megfőttek (nem túlfőttek), akkor a zöldségeket külön tálba kiszedjük, külön tálaljuk a húst is. Mielőtt levennénk a tűzről, a maradék csokor petrezselymet beletesszük, és 2-3 percig hagyjuk puhulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Ezt a húslevest szinte minden vasárnap elkészítem magamnak és a páromnak. Ha pedig egy két vendég betoppan, nincs, aki nemet mondjon egy kis húslevesre. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!