r
Nosalty Logó

Vasárnapi sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Vasárnapi sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    646 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét átmossuk.
  2. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal.
  3. A citromot félbevágjuk, az egyik felét betesszük a csirke hasüregébe, a kakukkfű szálakkal együtt. Kívülről sózzuk a csirkét.
  4. A vajat megolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát és a finomra vágott rozmaringot.
  5. Ezzel a vajas keverékkel megkenjük a csirkét kívülről.
  6. Beletesszük a tepsibe, köré szórjuk a krumplikat, és azt is meglocsoljuk olívaolajjal, valamint sózzuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben kicsit megkenjük a lecsöpögő zsírral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 25302
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...