r
Nosalty Logó

Vásárhelyi reszelt tésztaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Vásárhelyi reszelt tésztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 1081 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 270 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12847 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 1081 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A reszelt tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. Először elkészítjük a reszelt tésztát: egy tálba ütjük a tojást, pici só, majd adagoljuk a lisztet, és jó kemény, reszelhető tésztát gyúrunk.
  2. Kiterítünk egy konyharuhát, enyhén meglisztezzük, és a reszelő nagyobbik részén szépen szétterítve lereszeljük a tésztát.
  3. A kockára vágott sárgarépát, gyökeret, a szintén felkockázott krumplit, az egész vöröshagymát 2-2,5 liter vízben feltesszük főni.
  4. Beletesszük a húsleveskockát, a petrezselyemzöldet és ízlés szerint megsózzuk.
  5. Ha a leves felforr, beleszórjuk a tésztát.
  6. Amikor a tészta megfő, a zöldség is kész.
  7. Egy kis lábasban olajat hevítünk, beleszórjuk a pirospaprikát (vigyázzunk meg ne égjen!).
  8. Még forrón, rögtön ráöntjük a levesre.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 81222
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vásárhelyi reszelt tésztaleves
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon régen Édesanyámtól tanultam ezt a levest. Mivel a forró paprikás zsír vagy olaj forrón a levesbe öntve suhogó, sistergő hangot ad, anyukámtól úgy tudom, innen ered a "suhantott tészta leves " elnevezés, amit más fajta tésztával is készítettek: pl: zabhegy, eperlevél. Talán a vásárhelyi főzős társaim meg tudják ezt erősíteni?! Édesanyám, ha hazajött a munkából gyakran nyúlt ehez a recepthez, ha sietett vacsorát készíteni. Nálunk akkor a vacsora volt a fő étkezés, mert akkor volt mindenki együtt. Nem untam meg azóta sem, mert különleges, finom íze van, és amíg készül, nosztalgiázom egy kicsit.

Hozzávalók

A leveshez

A reszelt tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...