r
Nosalty Logó

Vasalós csirke cukkinivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
V2rider
Vasalós csirke cukkinivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

831
Kalória
43.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrátok
70.2g
Zsír
235.6g
Víz
193.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
2.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 4989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    260.3 g

Zsír

  • Összesen
    421 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7419.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    4312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8113 micro
Összesen 4989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. A húst, ha kell, feldaraboljuk, és elkészítjük a pácot.
  2. Belerakjuk a húst a pácba, jól beleforgatjuk, hogy mindenhova jusson, legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
  3. Előkészítjük a tárcsát, alágyújtunk, a vasalókba szánt faszenet is begyújtjuk, majd a vasalókba rakjuk.
  4. Belerakjuk a zsiradékot a tárcsába, megvárjuk, míg felmelegedik.
  5. Belerakjuk az első adag húst a zsírba, kicsit átsütjük, majd rárakjuk a forró vasalókat, ne hagyjuk sokáig egy-egy húson, csak 1-2 percig, mert könnyen ráég, inkább többször rövid időre.
  6. Közben megpucoljuk, felkarikázzuk a cukkinit, és a hús mellé a pácba rakjuk.
  7. Később a tárcsa szélére is kihúzzuk a húsokat, itt is vasaljuk, így helyet csinálunk a cukkininek és a következő adag húsnak.
  8. Addig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és a cukkini is megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 60 perc

Pár éve a visegrádi várjátékokon jártunk, ott láttam először élőben vasalós sütést, nagyon megtetszett. Az édesanyám konyhájában évtizedekig dekorációként használt faszenes vasalók, amiket a nagymamájától örökölt, a konyha tavalyelőtti felújításakor a pincébe száműzettek. Ekkor jött el az én időm, flexszel megdrótkeféztem, a belsejüket jól kiégettem faszénnel, és már készen is álltak a grillezésre!:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!