Vasalós csirke cukkinivel
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
Pácolás
-
333g csirke487 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
1g só0 kcal
Sütés
-
25g disznózsír226 kcal
-
67g cukkini11 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
Pácolás
-
2000g csirke2924 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
8g só0 kcal
Sütés
-
150g disznózsír1353 kcal
-
400g cukkini65 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
Pácolás
-
71g csirke104 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Sütés
-
5.3g disznózsír48 kcal
-
14.2g cukkini2 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1352 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 260.3 g
Zsír
-
Összesen 421 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 200 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7419.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 2215 mg
-
Nátrium 4312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1413.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 937 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8113 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Hozzávalók
Pácolás
-
1 nagy db vöröshagyma
-
8 ek olívaolaj
-
2 ek mustár
-
2 kk fekete bors
-
2 kávéskanál só
Sütés
-
10 ek disznózsír
-
2 közepes db cukkini
Elkészítés
Pácolás
- A húst, ha kell, feldaraboljuk, és elkészítjük a pácot.
- Belerakjuk a húst a pácba, jól beleforgatjuk, hogy mindenhova jusson, legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
- Előkészítjük a tárcsát, alágyújtunk, a vasalókba szánt faszenet is begyújtjuk, majd a vasalókba rakjuk.
- Belerakjuk a zsiradékot a tárcsába, megvárjuk, míg felmelegedik.
- Belerakjuk az első adag húst a zsírba, kicsit átsütjük, majd rárakjuk a forró vasalókat, ne hagyjuk sokáig egy-egy húson, csak 1-2 percig, mert könnyen ráég, inkább többször rövid időre.
- Közben megpucoljuk, felkarikázzuk a cukkinit, és a hús mellé a pácba rakjuk.
- Később a tárcsa szélére is kihúzzuk a húsokat, itt is vasaljuk, így helyet csinálunk a cukkininek és a következő adag húsnak.
- Addig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és a cukkini is megsül.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1905
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Ajánló
A vasalókat amellett, hogy a húst nagyon szép pirosra sütik, még a tárcsában lévő zsiradék gyors felmelegítésére is használhatjuk. Pl. ha már felolvadt a zsír a tárcsán, csak belerakjuk a vasalókat, és sokkal hamarabb eléri a sütési hőfokot, vagy ha belerakunk a zsírba nagyobb mennyiségű húst, cukkinit, krumplit, ami lehűti, csak belerakjuk a vasalókat, és már forr is! Bánjunk óvatosan a vasalókkal, nehogy a nyílásain keresztül zsiradék kerüljön az izzó faszénre, mert meggyullad!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Pár éve a visegrádi várjátékokon jártunk, ott láttam először élőben vasalós sütést, nagyon megtetszett. Az édesanyám konyhájában évtizedekig dekorációként használt faszenes vasalók, amiket a nagymamájától örökölt, a konyha tavalyelőtti felújításakor a pincébe száműzettek. Ekkor jött el az én időm, flexszel megdrótkeféztem, a belsejüket jól kiégettem faszénnel, és már készen is álltak a grillezésre!:-)