r
Nosalty Logó

Variációm rakott tésztára

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Variációm rakott tésztára
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1105
Kalória
41.7g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
77.3g
Zsír
224.7g
Víz
223.8g
Koleszterin
5.3g
Rost
7.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    386.3 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21321 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    15481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj felén megpároljuk, kissé megpirítjuk a megtisztított, apróra felkockázott csirkemellet, a fűszerkeverék felével, kevés sóval ízesítve, majd félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj másik felén megpároljuk a zöldségkeveréket - brokkoli, karfiol, sárgarépa -, sózzuk ízlés szerint, félretesszük hűlni.
  3. Egy tálkában, a főzőtejszínbe átnyomjuk a fokhagymákat, belekerül a ketchup, a fűszerkeverék másik fele, s jól összekeverjük.
  4. A vajjal kikenjük tepsinket (körülbelül 25x30x6 cm-es, én jénait használtam).
  5. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba öntjük, amelyben el fog férni minden.
  6. A tésztához öntjük az előkészített húst, a kézzel összetépkedett lapka sajtokat, a darabokra csipkedett kockasajtokat, s összekeverjük. Ehhez adjuk a párolt zöldségkeveréket, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjenek össze. Végül az ízesített főzőtejszínnel öntjük le, s ezzel is összekeverjük.
  7. A kikent tepsibe öntjük a tésztás keverék felét, meglocsoljuk a tejföl felével, majd ráreszeljük a füstölt sajtot.
  8. Erre öntjük a tésztás keverék másik felét, elkenjük a tetején a tejföl másik felét, végül ráreszeljük egyenletesen a trappista sajtot.
  9. Sütőbe tesszük, először 200 fokra állítjuk, így sütjük sercegésig, alsó-felső sütéssel, majd levesszük 150 fokra, s addig sütjük, míg olyan szép színt kap a teteje, mint a képen látható.
  10. Ha elkészült, rövid ideig pihentetjük, de még melegen, tetszőleges formában tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x6

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Éppen ezért szeretem variálni az összetevőket... Ebben is minden finomság benne van, amitől csakis mennyei lehet :) ... S valóban az...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!