r
Nosalty Logó

Variációm rakott tésztára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Variációm rakott tésztára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    3096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    386.3 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21321 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    15481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3821 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj felén megpároljuk, kissé megpirítjuk a megtisztított, apróra felkockázott csirkemellet, a fűszerkeverék felével, kevés sóval ízesítve, majd félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tapadásmentes serpenyőben, a fűszervaj másik felén megpároljuk a zöldségkeveréket - brokkoli, karfiol, sárgarépa -, sózzuk ízlés szerint, félretesszük hűlni.
  3. Egy tálkában, a főzőtejszínbe átnyomjuk a fokhagymákat, belekerül a ketchup, a fűszerkeverék másik fele, s jól összekeverjük.
  4. A vajjal kikenjük tepsinket (körülbelül 25x30x6 cm-es, én jénait használtam).
  5. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, lecsöpögtetjük, s egy nagyobb tálba öntjük, amelyben el fog férni minden.
  6. A tésztához öntjük az előkészített húst, a kézzel összetépkedett lapka sajtokat, a darabokra csipkedett kockasajtokat, s összekeverjük. Ehhez adjuk a párolt zöldségkeveréket, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjenek össze. Végül az ízesített főzőtejszínnel öntjük le, s ezzel is összekeverjük.
  7. A kikent tepsibe öntjük a tésztás keverék felét, meglocsoljuk a tejföl felével, majd ráreszeljük a füstölt sajtot.
  8. Erre öntjük a tésztás keverék másik felét, elkenjük a tetején a tejföl másik felét, végül ráreszeljük egyenletesen a trappista sajtot.
  9. Sütőbe tesszük, először 200 fokra állítjuk, így sütjük sercegésig, alsó-felső sütéssel, majd levesszük 150 fokra, s addig sütjük, míg olyan szép színt kap a teteje, mint a képen látható.
  10. Ha elkészült, rövid ideig pihentetjük, de még melegen, tetszőleges formában tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2036
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 10.

Ajánló

Ízlés szerint lehet más fűszerekkel is ízesíteni, más tésztafajtát használni. Ez a mennyiség lehet 4, 5, 6 adag. Ezzel mindig bajban vagyok, attól függ, kinek, mennyi az "elég".  Ez pedig annyira finom, hogy nem lehet "bébi adagot" enni belőle! :) Ha maradna, másnap nem kell főzni - addig hűtőben, lefedve tároljuk -, melegítve is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rakott tésztákat... Éppen ezért szeretem variálni az összetevőket... Ebben is minden finomság benne van, amitől csakis mennyei lehet :) ... S valóban az...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...