Vargabéles Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
5181
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
288
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 64.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.3 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
1297
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.5 g
Zsír
-
Összesen 256.8 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6113.3 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.1 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 721.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 2088 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1270 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
5181
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.4 g
-
Cink 73 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd lehűtjük.
- A tojások sárgáját a fele cukorral, a puha margarinnal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a túrót és a /megmosott és kicsit meleg vízbe áztatott/ mazsolát.
- Ezután beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral, vaníliával kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
- Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk a fele réteslappal úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi peremén /a lapok között olvasztott margarin/, a túrós masszát belesimítjuk, a maradék réteslappal befedjük, olvasztott vajjal megkenjük.
- Sütés: közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 40 - 50 percig, mielőtt felszeletelnénk, kb. 15 percig pihentessük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 39x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7286
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Ez egy régi kedvenc, kezdő háziasszonyként tanultam. Húsos leves mellé kitűnő választás.