r
Nosalty Logó

Vargabéles Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Vargabéles Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 5181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd lehűtjük.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral, a puha margarinnal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a túrót és a /megmosott és kicsit meleg vízbe áztatott/ mazsolát.
  3. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát.
  4. A tojások fehérjét a maradék cukorral, vaníliával kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
  5. Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk a fele réteslappal úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi peremén /a lapok között olvasztott margarin/, a túrós masszát belesimítjuk, a maradék réteslappal befedjük, olvasztott vajjal megkenjük.
  6. Sütés: közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 40 - 50 percig, mielőtt felszeletelnénk, kb. 15 percig pihentessük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 39x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7259
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabéles Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy régi kedvenc, kezdő háziasszonyként tanultam. Húsos leves mellé kitűnő választás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...