r
Nosalty Logó

Vaníliás szelet diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Vaníliás szelet diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 290 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2314 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 166 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 290 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 2314 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd összedolgozzuk és hozzáadjuk a habbá vert fehérjét. Szépen összeforgatjuk, összedolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, hozzáadjuk a mascarponét, majd a tojásokat kettéválasztva először a sárgáját, majd kemény habbá verjük a fehérjét, és azt is hozzákeverjük.
  5. A meghűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejét is megkenjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11433
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Valami vaníliás sütit szerettem volna, aztán mikor a párom megkóstolta azt mondta, hogy a madártejre hasonlít az íze, hát így lett az!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...