Vaníliás muffin cukormentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
Krémhez
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
25g eper8 kcal
-
8g törökmogyoró47 kcal
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
125g tönkölybúza liszt423 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g kefir92 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krémhez
-
86 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
100g eper30 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
Összesen
1745
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
13.1g tönkölybúza liszt44 kcal
-
10.4g xilit25 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15.7g kefir10 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krémhez
-
2.3g tejszínízű pudingpor9 kcal
-
26.1g tej15 kcal
-
2.1g xilit5 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
10.4g eper3 kcal
-
3.1g törökmogyoró20 kcal
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
1745
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin sütőtepsi mélyedéseit béleljük ki kapszlikkal.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral.
- A tojásokat üssük a kefirhez, adjuk hozzá a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd keverjük simára a folyékony hozzávalókat. Végül keverjük a masszához a lisztet is.
- A tésztát osszuk el a formákban (elegendő csak félig tölteni őket, ugyanis nagyon meg fognak nőni), majd toljuk a tepsit sütőbe. 18-20 perc alatt készülnek el a sütik, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük le őket! Ha kissé meghűltek, célszerű díszítés előtt kioperálni őket a kapszlikból, de ha nem megy, akkor benne is hagyhatjuk őket.
- A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
- Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
Krémhez
- Tegyünk fel melegedni 1,5 dl tejet az édesítő tablettákkal, és 1 ek vaníliás nyírfacukorral. A maradék 1 dl tejjel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a melegedő tejhez, és forraljuk sűrűre. Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten ez 3-4 óráig is eltarthat, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a főzőedényt, és így hűtjük kevergetve a krémet 3-4 percig, majd 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
- Keverjük át a kihűlt pudingot habverővel.
- A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
Tetejére
- Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6469
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Kislányom beleszeretett egy bizonyos újsághoz járó csilli-villi muffin kapszlikba, naná, hogy az újság elején egy csudiszép muffin volt, ezért nekiláttunk mi is... 1 muffin energiataralma124 kcal/12 ch.