Vaníliás muffin cukormentesen
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
437
Kalória
12.1g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
79.1g
Víz
121.8g
Koleszterin
4.7g
Rost
7.9g
Cukor
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
Krémhez
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
25g eper8 kcal
-
8g törökmogyoró47 kcal
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
125g tönkölybúza liszt423 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g kefir92 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krémhez
-
86 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
100g eper30 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
Összesen
1745
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tésztához
-
13.1g tönkölybúza liszt44 kcal
-
10.4g xilit25 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15.7g kefir10 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krémhez
-
2.3g tejszínízű pudingpor9 kcal
-
26.1g tej15 kcal
-
2.1g xilit5 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Tetejére
-
10.4g eper3 kcal
-
3.1g törökmogyoró20 kcal
Összesen
182
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
437
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 966 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
1745
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
182
kcal
Elkészítés
Tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin sütőtepsi mélyedéseit béleljük ki kapszlikkal.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral.
- A tojásokat üssük a kefirhez, adjuk hozzá a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd keverjük simára a folyékony hozzávalókat. Végül keverjük a masszához a lisztet is.
- A tésztát osszuk el a formákban (elegendő csak félig tölteni őket, ugyanis nagyon meg fognak nőni), majd toljuk a tepsit sütőbe. 18-20 perc alatt készülnek el a sütik, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük le őket! Ha kissé meghűltek, célszerű díszítés előtt kioperálni őket a kapszlikból, de ha nem megy, akkor benne is hagyhatjuk őket.
- A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
- Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
Krémhez
- Tegyünk fel melegedni 1,5 dl tejet az édesítő tablettákkal, és 1 ek vaníliás nyírfacukorral. A maradék 1 dl tejjel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a melegedő tejhez, és forraljuk sűrűre. Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten ez 3-4 óráig is eltarthat, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a főzőedényt, és így hűtjük kevergetve a krémet 3-4 percig, majd 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
- Keverjük át a kihűlt pudingot habverővel.
- A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
Tetejére
- Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Kislányom beleszeretett egy bizonyos újsághoz járó csilli-villi muffin kapszlikba, naná, hogy az újság elején egy csudiszép muffin volt, ezért nekiláttunk mi is... 1 muffin energiataralma124 kcal/12 ch.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!