r
Nosalty Logó

Vaníliás muffin cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Vaníliás muffin cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffin sütőtepsi mélyedéseit béleljük ki kapszlikkal.
  2. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
  3. A tojásokat üssük a kefirhez, adjuk hozzá a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd keverjük simára a folyékony hozzávalókat. Végül keverjük a masszához a lisztet is.
  4. A tésztát osszuk el a formákban (elegendő csak félig tölteni őket, ugyanis nagyon meg fognak nőni), majd toljuk a tepsit sütőbe. 18-20 perc alatt készülnek el a sütik, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük le őket! Ha kissé meghűltek, célszerű díszítés előtt kioperálni őket a kapszlikból, de ha nem megy, akkor benne is hagyhatjuk őket.
  5. A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.
  6. Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.

Krémhez

  1. Tegyünk fel melegedni 1,5 dl tejet az édesítő tablettákkal, és 1 ek vaníliás nyírfacukorral. A maradék 1 dl tejjel keverjük simára a pudingport, majd adjuk a melegedő tejhez, és forraljuk sűrűre. Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Szobahőmérsékleten ez 3-4 óráig is eltarthat, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha hideg vízbe állítjuk a főzőedényt, és így hűtjük kevergetve a krémet 3-4 percig, majd 20 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  2. Keverjük át a kihűlt pudingot habverővel.
  3. A vajat habosítsuk ki a megmaradt vaníliás xilittel (szerencsésebb, ha porrá van őrölve, így biztosan nem fog ropogni a fogunk alatt), majd 3-4 részletben adjuk a vajhoz a pudingot is: keverjük őket egyneművé.

Tetejére

  1. Ezzel a krémmel díszítsük fel a muffinok tetejét, majd tehetünk a krémre valamilyen piros gyümölcsöt, vagy durvára aprított mogyorót is. Ha tálalás előtt legalább fél óráig hűtőbe tesszük, szépen megdermed a krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6467
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom beleszeretett egy bizonyos újsághoz járó csilli-villi muffin kapszlikba, naná, hogy az újság elején egy csudiszép muffin volt, ezért nekiláttunk mi is... 1 muffin energiataralma124 kcal/12 ch.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...