r
Nosalty Logó

Vaníliás kifli LilaPadlizsán konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LilaPadlizsán
Vaníliás kifli LilaPadlizsán konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

beforgatás

Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

beforgatás

Összesen 3967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

beforgatás

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 3967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 490 kcal

Hozzávalók

tészta

beforgatás

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját, a vajat és a darált mandulát (lehet darált dióval is helyettesíteni).
  2. Az egészet összegyúrjuk.
  3. Fél ökölnyi gombócot csípünk le belőle, kisujjnyi vastagságú hengert sodrunk, a hengerből kb. 2 cm-es darabkákat vágunk/csípünk le, s ebből formálunk kis holdacskákat, kifliket.
  4. Addig ismételjük a gombóc-henger-darabka munkafolyamatot, míg el nem fogy a tésztánk.
  5. Az elkészült holdacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben villámgyorsan aranybarnára sütjük. VIGYÁZZUNK, nagyon hamar (1-2 perc alatt) megsülnek, minél kisebbek a kis kiflik, annál gyorsabban.

beforgatás

  1. A porcukrot és vaníliás cukrot kis tálkában összekeverjük, beleforgatjuk a kihűlt kifliket.
  2. Fémdobozkában tároljuk, vagy azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13106
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LilaPadlizsán 6 recept

Kávé, tea mellé isteni, sokáig eláll. Vesződséges munka a sok kis "holdacskát" megformázni, de megéri, így igazán mutatósak lesznek a falatnyi finomságok. Mandula helyett dióval is készíthető. 

Hozzávalók

tészta

beforgatás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...