r
Nosalty Logó

Vaníliás kifli helyett korong

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Vaníliás kifli helyett korong
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szóráshoz

647
Kalória
6.7g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
11.1g
Víz
67.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
46.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Szóráshoz

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Szóráshoz

Összesen 5178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Szóráshoz

Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    284.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 5178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 487 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet alaposan elkeverjük a kristálycukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  2. A hideg vajat kicsire felkockázzuk, beleszórjuk a lisztbe, és kézzel morzsolgatva eldolgozzuk. Elsőre úgy tűnik, sose fog összeállni, de ahogy melegszik a vaj, szépen kialakul. Addig kell gyömöszölni, míg a kezünkről összeszedi a ragacsot. Kissé kemény, de engedelmes tésztát kapunk.
  3. A tésztagombócot négyfelé elvágjuk, hogy könnyebb legyen vele bánni. Mindegyik negyedből - lisztezett deszkán - egyenletes, vaskos hengert formázunk, ami kb. 3 cm átmérőjű. A hengereket vékony pengéjű késsel fél centi vastag korongokra felvagdossuk. Tadamm, nincs maradék, nincs újragyúrás, nincs kiflihajtogatás!
  4. A korongokat sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, egymástól kb. ujjnyi távolságra. Alaposan előmelegített sütőben 15 percig sütjük. (Ez a mennyiség két nagy sütőlapra fog ráférni.)
  5. A forró korongok olyan lágyak, hogy nem lehet hozzájuk se érni, mert törnek! Ne is csináljunk mást, csak egy szita segítségével bőven hintsük meg a korongokat a vaníliás porcukorral, és hagyjuk teljesen kihűlni! Ha kihűlt, megszilárdul, simán lejön a papírról, és megforgathatjuk a maradék cukorban. Fémdobozban hetekig eláll. Kb. 90-100 darab lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x2

Ez egy teljesen hagyományos vaníliás kifli recept, de végletekig leegyszerűsítettem a formázást! A kifliformával szörnyű sok vacakolás van, ahhoz időm most nem volt – összecsaptak a fejem felett a karácsonyi hullámok.  Elfoglalt háziasszony-társak, próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!